Tijd voor extra initiatieven ‘Quilters in quarantaine’

Het Quiltersgilde is aan het werk gegaan om tijdens deze moeilijke periode van sociale onthouding het leven van onze leden een beetje op te fleuren. Verschillende uitdagingen om actief te blijven in deze periode. En de komende weken komen we met berichten van quilters, die vertellen hoe zij  in deze periode bezig blijven. Het eerste verhaal is er woensdag !

Stuur eens een kaartje naar oudere leden

Door het Coronavirus zijn veel van onze, met name oudere, leden aan huis gebonden en alleen. Juist quilters vinden het fijn om bij elkaar te komen in een bee en dat gaat nu even niet.

Om deze groep leden een hart onder de riem te steken vragen wij jullie een zelf gemaakte kaart op te sturen met daarop een aardige persoonlijke boodschap en wellicht je telefoonnummer en/of je emailadres en je woonplaats.
Hier een link, naar een hoe je een kaartje kunt maken; in het voorbeeld praten we over de maat 10 x 15 cm, maar de maatvoering is in dit geval vrij.

Mail naar Inge Schoonderwoerd: inge.schoonderwoerd@quiltersgilde.nl en dan geven wij  je ons postadres door. Dat moet via ons, wij mogen geen adressen van leden doorgeven. Wij zorgen ervoor dat deze kaart bij een van onze (oudere) leden terecht komt, bij voorkeur in je eigen regio.

Mocht je dan een bedankje krijgen, probeer dan even contact te houden via email of telefoon. Zo kunnen we met elkaar zorgen voor een lichtpuntje.

Mysterie Blokkendoos 2020

Tijd om te gaan  kijken naar deel 1 van de mysterie die in Quiltnieuws nummer 143 staat. We gaan, samen met de redactie van Quiltnieuws, alvast een paar aanwijzingen geven voor deel 2! We doen dit voordat deel 2 in juni verschijnt. Kijk hiervoor in de Facebookgroep  mysterie quiltnieuws en houd onze website in de gaten.

 

Modern Quilten

In de Facebookgroep QuiltersgildeMQG worden  initiatieven gedeeld voor  quilters die van modern quilten houden. Natuurlijk is het leuk voor je medequilters om foto’s te laten zien van waar jij mee bezig bent. Zelfs het Modern Quilt Guild uit Amerika komt met suggesties om je tijd goed door te komen.
Er is onder andere het project van Claudia Pfeil, met regelmatige online opdrachten en uitleg via video. Kijk HIER voor deze groep.

Art Quilten gaat de uitdaging met het virus aan.

 

Aanleiding hiervoor is een bericht van Hilda Wessels op Facebook. Zij schrijft :” Ik merk dat ik me, nog meer dan anders, richt op het maken van mooie dingen. En daarnaast op mensen waar ik van houd. Er zijn mensen waar ik van houd ineens ernstig ziek. Er moeten boodschappen gedaan worden voor de overbuurvrouw, die over de 80 is en zich kranig houdt maar last heeft van het “eenzaamheidsvirus”, zoals onze premier het zo treffend zei.

Ik merk, dat er daarnaast een ander tegengif nodig is. Ik kijk naar de laatste afleveringen van DWDD, waarbij ik merk dat muziek en schoonheid veel meer binnenkomt. Er worden initiatieven genomen om troost en schoonheid te bieden.

Afgelopen week was ik mijn atelier aan het opruimen en keek naar mijn Travelers Blanket. En zag er ineens een klein virusje op. Toen ik goed keek, zag ik er steeds meer. Ik dacht, laten we elkaar inspireren. Laten we deze tijd, die we toch meer en meer binnenshuis doorbrengen, elkaar inspireren met schoonheid.”

Ik stel voor, dat iedere quilter op haar/ zijn eigen manier virusjes gaat maken.
De resultaten publiceren we de Facebookgroep “Artquilten in Beeld“.

Zullen we?????

 

Liesbeth en Rose-Anne

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *