Kleine werkjes geven ook voldoening

Wat een rare tijd! Moet jij er ook zo aan wennen?

Ik hoop dat het met iedereen goed gaat, ook met de mensen om je heen.
En ik wens iedereen gezondheid toe en veel sterkte, als er toch verdrietige en moeilijke momenten zijn. Er zijn veel dingen die nu anders gaan. Veel wat we liefhebben is ineens niet meer vanzelfsprekend.

Op de hoogt blijven van nieuws…

Op de sociale media zie ik veel AFFO’s voorbij komen. En ook veel quilters die met nieuwe projecten zijn gestart.
In mijn kast staan voldoende projecten en ideeën. Maar eraan beginnen is me nog niet gelukt. Met hele dagen thuis en voldoende materiaal aan stofjes en garen zou er toch heel veel gedaan kunnen worden.
Ik loop rond met een raar hoofd en er ontbreekt mij de moed om het quiltwerk op te pakken. Er komt nauwelijks werk uit mijn handen en mijn hoofd zit vol met onrustige gedachten.
Is mijn verwachting te hoog!
Die UFO’S komen zo echt niet in de volgende fase.

Het schijnt een heel normale reactie te zijn.

Het vele thuis zijn in tijd van crisis en toch proberen op de been te blijven maakt een mens moe en vraagt veel energie.

Niet te veel willen verwachten is nu de opdracht die ik mezelf heb gegeven. En dingen doen die me plezier geven en ontspannend zijn.
Daarbij komt ook nog dat ik de pechvogel ben met een fikse zweepslag. Dus verplicht met het been op de stoel en dan zijn kleine handwerkjes en leesboeken binnen handbereik de beste therapie.

Nu ben ik verzot op kleine werkjes, zowel met naald en draad als met brei- of haaknaald.

Mijn kleine werkjes

Het versturen van een kaartje, zeker in deze tijd, is iets wat ik graag doe. Naast het maken en versturen, is ook zeker het ontvangen van een kaartje goed voor iedereen. Met plezier en aandacht heb ik gehoor gegeven aan de oproep; “Maak een kaart voor een mede-lid van het Quiltersgilde”.

ook de enveloppe krijgt een versiering

Omdat ik totaal geen zin had om achter de naaimachine te gaan zitten, besloot ik er een handzaam werkje van te maken. Wat lapjes gezocht, een paar mooie borduurdraadjes, wat knoopjes en vrolijk gekleurde dubbele kaarten. Daarmee ging ik aan de slag.

Stofje draadje knoopje….

In de tussentijd zijn er al diverse kaarten verzonden en ik mocht al leuke reacties ontvangen.

Haak maar aan!

Een klein haakwerkje is zo gemaakt. Op het wwweb kun je vele patronen en voorbeelden vinden. Een deksel van een leeg potje is snel opgepimpt met een klein werkje. Of een klein hartje bij een kaart of een brief.

klein lekkers van een bezige Bij…

Naast handwerken is lezen een grote hobby van me. De kleinkinderen noemen mij een echte Boekenwurm. Een boek ligt altijd binnen handbereik en tegenwoordig lees ik e-books, op een e-reader of op mijn telefoon. Ook het beeldbellen met eenieder is iets wat ik nu regelmatig doe.

Tijdens een van die gesprekken met de kleinkinderen kwam ik een hand tekort om ze iets te laten zien. Een houder om de telefoon in te zetten zou de oplossing zijn.

En misschien ook wel handig tijdens het lezen of bij het bekijken van een filmpje.

Dus aan de slag om iets te bedenken. Op het internet op zoek gegaan en dan kom je al snel een paar bruikbare ideetjes tegen. Na wat proefexemplaren zijn er twee goedgekeurd. Een voor de telefoon en een voor de tablet.

Steuntje in de rug voor tablet en telefoon..

  • Beeldbellen met de kleinkinderen!
  • Lezen en mijn handen vrij!
  • Die leuke, boeiende en interresante quiltfilmpjes bekijken!
  • een blog lezen of een vlog bekijken!

Het gaat heel comfortabel met dat “steuntje in de rug” houder. Gevuld met rijst en een restje fiberfill is de houder heel stevig.

Voldoening geeft rust

Een klein hartje met veel warmte…

Al die kleine werkjes geven mij een goed gevoel. En als ik weer een beetje beter mobiel ben, dan komen die UFO’s ook vast wel weer te voorschijn.

Blijf gezond, kijk naar elkaar om en geniet van de kleine dingen die kunnen en mogen.

Groet van Quebbel, Maria Teeuwe-Holtslag.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *