Den Bosch, Brabanthallen: Miniatuur quilt tentoonstelling op de Textiel- en Handwerkdagen

Textiel- en Handwerkdagen

Van 13 tot en met 15 september vinden de Textiel- en Handwerkdagen plaats in de Brabanthallen in Den Bosch. Het Quiltersgilde is aanwezig met de tentoonstelling van Miniatuurquilts die in april in Rijswijk was te bewonderen en in mei in Moers in Duitsland. Heb je deze tentoonstellingen gemist dan kun je alsnog er naar toe.

De informatiestand van het Quiltersgilde is te vinden op het Textielplein samen met de ViltKontaktGroep, Merkwaardig, Weefnetwerk en LOKK (kantklossen). Op het textielplein kun je bij het Quiltersgilde en Merkwaardig aanschuiven aan de make&take tafel voor een klein werkje om even met naald en draad bezig te zijn op deze dag. Er zijn demonstraties van LOKK en het Weefnetwerk en workshops bij de ViltKontaktGroep en Textielbibliotheek Museum de Kantfabriek. Bij de Textielbibliotheek kun je leren hoe je van oude jeans papier kunt maken.

Naast het Textielplein vind je de expositie van Miniatuurquilts en van het Pronkjuweel van Marian Meijerink. Zij maakte van allerlei soorten textiel een pronkrol van 10 meter die uitgespreid over een lange tafel te bekijken is. Op 13 september is Marian zelf aanwezig om over haar Pronkjuweel te vertellen.

Zin in een leuke dag uit in het Brabantse land? Noteer 13 – 15 september alvast in je agenda en hou deze website in de gaten: https://www.texhanda.nl/

Openingstijden: elke dag van 10:00 tot 17:00 uur

Prijzen: Volwassenen: € 10,-  per persoon. Tickets zijn geldig op één dag naar keuze: koop hier je ticket: https://www.texhanda.nl/tickets/

Kinderen t/m 12 jaar hebben gratis toegang tot de beurs, mits ze onder begeleiding zijn van een volwassene.