Aangepaste Quilt activiteiten

Met het corona virus zijn wij bijna terug bij af. Dat betekent minder buitenhuis quilt activiteiten en meer online aan de slag.

Creatieve oplossingen

Gelukkig worden er  mooie initiatieven ontwikkeld voor contacten op afstand. Bijvoorbeeld ons Quiltersgilde,  het bestuur heeft een hartstikke leuke uitdaging bedacht.  Met een aan jou toegewezen quilter werk je in je eigen veilige omgeving aan een gezamenlijk project. Over de voortgang kun je samen digitaal overleggen en zo kan er zomaar een heel leuk contact ontstaan. Ben je nieuwsgierig geworden? Kijk voor meer informatie op de home page onder nieuws van het Quiltersgilde / op 28 september 2020 mysterieuze uitdaging.  

Maar ook de organisatie van het Textiel Plus Festival heeft iets bedacht wat textielliefhebbers met  elkaar verbindt. Nu de tiende editie van het festival niet doorgaat  wordt er hard gewerkt aan een Textiel Plus Festival online. Op de web-site van het Textiel Plus Festival  lees je hier over veel meer. In  je eigen stoel kun je exposities  zien, workshops volgen en nog veel meer.

Opgeruimd staat netjes

Met de nieuwe maatregelen ligt de nadruk dus weer op thuiswerken. Daarom heb ik voor de zoveelste keer mijn werkkamer maar weer eens opgeruimd. Al mijn proeven van deze zomer netjes zijn nu netjes gebundeld en gedocumenteerd. Wat dat betreft kan ik er een winter lang mee aan de slag.

Het weer werkt ook mee om binnen activiteiten op te zoeken. Zo komt er ook een einde aan mijn nieuwe uitdaging verven met planten. Nadat ik een workshop heb gevolgd bij Joke Blokhoven van studio Roots ben ik helemaal in de ban van verven met planten.

Het wol verven gaat tot nu toe best wel goed, maar jute draad, mijn favoriete materiaal is nog wel even een ding. Ik heb heel wat bermen afgestroopt naar planten. Uiteindelijk is het resultaat met boerenwormkruid bevredigend, maar de rest nog niet. In ieder geval smaakt het naar meer en ga ik er volgende zomer verder mee aan de slag.

boven proef met rietpluimen
onder proef met boerenwormkruid.

Ondertussen heb ik ook wat geëxperimenteerd met food coloring. Op You tube zijn er leuke filmpjes te vinden met de mooiste resultaten. Ik heb het eenvoudig gehouden en een doosje in de supermarkt gekocht. Leuk om te doen met een aardig resultaat.

Tot zover mijn verhaal en een hartelijke quilt groet,

Jo Huijsman

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *