Mysterieuze uitdaging

Quiltersgilde uitdaging

Het Quiltersgilde heeft een aantal Facebookgroepen waaronder Quiltersgilde Uitdaging. De Honderd blokken uitdaging en De nieuwe wending waren een succes. En nu dagen we onze leden uit met een project waarbij samenwerking centraal staat in combinatie met extraatjes voor leden via de website. Als je interesse hebt en lid bent (of wordt) van het Quiltersgilde kan je alsnog meedoen door je aan te melden via uitdaging@quiltersgilde.nl met je naam, e-mailadres en lidnummer.

Hoe gaat de uitdaging in zijn werk?

Twee deelnemers kiezen ieder een eigen natuurfoto uit. De foto [formaat portret = staand] wordt in tweeën gedeeld [over de lengte door de helft] en elk teamlid werkt ieder één helft uit tot een quiltje van 20 x 40 cm. De foto is ter inspiratie en het betekent niet dat die precies de afbeelding moet zijn of dat beide helften precies aan moeten sluiten. Je kan je bijvoorbeeld laten inspireren door de kleuren van een foto maar een precieze omzetting van de afbeelding naar textiel kan ook en alles daar tussenin.

De foto sturen ze vervolgens aan degene aan wie ze gekoppeld zijn. Die maakt dan de andere helft in een eigen techniek en met eigen stoffen. Alle technieken zijn toegestaan. Alleen het formaat van 20 bij 40 cm. ligt vast. Van beginnend tot ver gevorderd en van traditioneel tot art, iedereen kan deelnemen, ieder werkt op haar/zijn eigen niveau. De beoogde eindtijd is 1 juni 2021.

 

Internationale samenwerking

Het Nederlandse Quiltersgilde is aangesloten bij de European Quilt Association [EQA] die deze, van oorsprong Duits/Engelse, uitdaging ook heeft opgepakt. Dat betekent dat het een internationaal project wordt. Je kan gekoppeld worden aan een quilter uit bijvoorbeeld Estland, Frankrijk, Griekenland of een van de andere Europese landen. De voertaal is Engels en onderling contact wordt gestimuleerd. Wil je dat niet dan kan je dat ook aangeven en koppelen we je aan een Nederlandse quilter.

Eindresultaat van de uitdaging

Iedere deelnemer maakt dus twee halve quilts, een helft van de eigen foto en een helft van de foto van hun quiltmaatje. Na afloop kunnen de helften worden uitgewisseld en hebben beiden een compleet werk als aandenken aan de uitdaging. Hoewel het niet de bedoeling is om elkaar de helft te laten zien die al af is, hopen we wel dat dit tot interessante [digitale] ontmoetingen zal leiden. Hoe verrassend kan het zijn om te zien hoe een ander -die je niet kent- zich door jouw foto laat inspireren.

Na 30 juni zullen alle quiltjes samen met de originele foto’s op de Facebookpagina van de EQA worden getoond. Het Quiltersgilde organiseert daarna een tentoonstelling al dan niet digitaal.

Extraatjes

Op de vernieuwde website van het Quiltersgilde komt binnenkort een gedeelte dat alleen toegankelijk is voor leden. Daar zullen we regelmatig meer informatie geven, technieken laten zien en voorbeelden. Het is niet de bedoeling dat er werk van de huidige uitdaging wordt gedeeld voordat het project is afgerond. Wel zijn er voorbeelden van eerdere projecten waar inspiratie uit gehaald kan worden.

 

We hopen op veel deelnemers en veel digitale ontmoetingen!

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *