Winkel woensdag, Quiltshop Leur

Langzaamaan gaan we weer terug naar een beetje normale samenleving. Hoe zetten we deze stappen? Wordt het weer zoals vroeger of blijven er dingen permanent anders? Onze adverteerders vertellen over aanpassingen om hun klanten zo goed mogelijk te kunnen bedienen.

Het persoonlijke verhaal van Monique Storms

Corona, een woord dat ik eind vorig jaar voor het eerst hoorde. Een besmettelijk virus, ergens ver weg in China. Het zal wel loslopen dacht ik nog, totdat de eerste leveringen van Clover, die via China worden verzonden, niet meer binnenkwamen. Dat was lastig, ik had eigenlijk niet verwacht ook maar iets te gaan merken van Covid-19.

Begin dit jaar, toen het virus Europa bereikte en Italië op slot ging, gebeurde het weer…. De garens van Aurifill konden niet meer worden uitgeleverd. Daarna ging het snel; in steeds meer landen werden besmettingen geconstateerd, het luchtruim ging op slot en mensen gingen hamsteren. Ook quiltsters, de webbestellingen waren niet bij te houden!

De cursussen en workshops die gepland stonden in maart gingen nog door. Wat voelde ik me stiekem opgelaten toen ik voor de eerste keer cursisten ontving die een mondkapje op hadden. Maar het werd serieuzer… er kwamen afmeldingen van cursisten die geen risico wilden lopen of een verkoudheid onder de leden hadden, maar ook van lesgevende voor wie het niet veilig voelde om les te geven aan een groep dames in een kleine ruimte. En hoe vang je dat dan op; verzet je de cursus, geef je vouchers uit, wordt er geannuleerd? Zeker die eerste weken waarin ik voor alle geplande lessen voor de hele zomer besluiten moest nemen, de cursisten moest contacteren en een oplossing moest vinden, vond ik heel hectisch.

Verbouwing

Daarnaast stond voor deze maanden ook een grote verbouwing van Quiltshop Leur gepland. De winkelruimte zou worden vergroot, het kantoor en het toilet- en keukenblok verplaatst en de volledige winkel zou worden voorzien van een nieuwe vloer. Ik maakte me best zorgen of dat die werken door konden gaan. Gelukkig was de aannemer niet voor één gat te vangen en is hij met frisse moed volgens planning gestart.

En terwijl het ritme van veel Nederlanders verplicht moest vertragen, was de winkel vol activiteit. Van ’s morgens vroeg tot ’s avonds laat werd er gehakt en gebroken. Het winkelpand van Quiltshop Leur stamt uit 1643 en laagje voor laagje gingen we terug in de tijd, tot het moment dat er weer opgebouwd kon worden. Met een winkel vol werklui, die bij een verbouwing van een historisch pand te verwachten en onverwachte verrassingen tegen kwamen. Een mailbox met webbestellingen, was van vertraging voor mij in elk geval geen sprake. Op elk vrij plekje lagen bestellingen te wachten tot ze compleet konden worden verzonden, want de toelevering was door de lockdown natuurlijk ook nog steeds verre van efficiënt.

Mijn winkel wordt steeds mooier

We zijn inmiddels ruim 2 maanden verder. Mijn winkel wordt weer steeds mooier en ik maak van de gelegenheid meteen gebruik om de inrichting Coronaproof te maken. Meer onderlinge afstand in het leslokaal, een looprichting in de winkel, en maatregelen van hygiënische aard m.b.t. het klantentoilet en het keukenblok. Wat dat betreft had deze verbouwing niet op een beter moment gepland kunnen worden!

Persoonlijk ben ik er ook weer echt toe aan een opgeruimde winkel. Met alles overzichtelijk en voor het grijpen. Met een supermooie nieuwe vloer, frisse witte wanden en fijne verlichting. En met quiltsters. Want dat heb ik het meest gemist. De bedrijvigheid in mijn winkel; mensen die heerlijk even komen snuffelen, een workshop komen volgen of met elkaar een quiltbee vormen. Gelach, gekeuvel en gequilt, daar krijgt een mens toch nooit genoeg van?!

Laten we er samen iets moois van maken! Tot snel!

Lieve groet, Monique Storms

Quiltshop Leur
Lange Brugstraat 22
4871CP Etten-Leur
076-5035599
www.quiltshop.nl

Wil je ook je verhaal over het runnen van je quiltwinkel in tijden van Corona delen met ons? Stuur een mail naar roseanne.dehaan@quiltersgilde.nl

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.