Dit wordt een bijzondere…… mooie… herinnering……


Soms spreek je met jezelf af dat je eerst een quilt afmaakt…en dan pas aan een nieuwe mag beginnen…en dan…komt dit voorbij… Op Facebook…twee verschillende patronen en allebei gratis patroontjes… allebei heel leuk…wat nu? Want das niet één quilt, nee, het zijn er twee😰…

Groepen

Zes bij zesjes en dan?

Het begon allemaal met de mysterie… de Zes bij zesjes… op de Facebookgroep van Soed idee en  het Klossie…er kwamen 12 borduurtjes gratis van Soed idee…oh wat leuk…alleen ik ben niet zo’n borduurster…   https://www.facebook.com/groups/470511697213847/?ref=share   Elke week zag ik een patroontje voorbij komen in de prachtigste kleuren…dat wil ik ook…en daar kwam het plan…MAM…wat vind je ervan? Mooi hé? Als jij ze nu borduurt? Dan maak ik er een quilt van…   Mam moest daar wel even over denken…doch kwam snel terug in welke kleur dan? Ik ben snel in mijn lapjeskast gedoken en met rood kwam ik wel heel ver… ik wilde al langer weer eens een rode quilt maken dus…GEWELDIG, we gaan beginnen…

Stofjes zes bij zesjes

De borduurfase…

Mams ging borduren en ik in de wacht…want ja, dat is met een mysterie… eerst zouden alle borduurtjes komen en dan pas het quiltontwerp… Ondertussen vorderde mams gestaag met de zes bij  zesjes…   Borduurtje zes bij zes Mams en ik dachten…net als velen onder ons denk ik…dat we elkaar snel weer zouden zien… dat duurde wat langer dan gedacht… dan maar over de post… netjes in een zakje…

De onthulling van de quilt…

 En ik maar wachten tot het patroon van het Klossie…jaaa, daar is hij… een prachtige olifant…  

Het klossie

Na wat nachtjes slapen was ik er uit… hoe leuk de olifant ook is… ik zou er één heel leuk vinden, maar verder heb ik niet veel met olifanten…  

Voor ons geen olifant…maar….een bloem…

Op zoek naar wat mams en ik samen leuk zou vinden… Oh.. wat moesten we nu als we Pinterest niet hebben, de ideeën kwamen helemaal los…alleen een plaatje dus het patroon moest ik zelf gaan tekenen…  


 

En dit is het geworden, we zijn er heel blij mee… En zo vorderde de quilt…  

 

Elkaar weer zien…

  Na twee maanden mochten we in de tuin op bezoek… wat fijn elkaar weer te zien en daar kreeg ik ze mee… de andere tien…

Alle 10

 

En daar kwam opeens de andere…Love & Hugs from Australia Stich-A-Long…

Ondertussen kwam daar, speciaal voor de Coronacrisis, LOVE & HUGS from Australia Stich-A-Long… ohhh, ik was meteen verliefd…16 Australische ontwerpsters gaven een gratis patroontje weg, met vele bekende maar voor mij ook onbekende namen… maar wat een leuke patroontjes…   https://www.facebook.com/groups/557658171771760/?ref=share   Ohhh, die wilde we ook…wat als we ze nu eens samen voegen tot één quilt…hoe? Dat zien we later wel…De patroontjes uitgeprint…ik teken ze op de stof met mijn frixionpen en aan de slag…  

 

Love and hugs 1  

Verdelen van de taken…

Ik appliceer de stofjes en borduur met groen en dan op de post, als mams mij een borduurtje stuurt stuur ik haar een blokje…want mams borduurt het gedeelte wat rood word…  

 

Love and hugs 2

 

Kijk hier is ze bezig, op haar nieuwe borduurrekje kan ze hem spannen en dan heeft ze minder last van haar handen met vasthouden. Ziet er mooi uit mams….   Bij het ene blokje valt er meer te borduren voor mams dan bij het andere…het is een hele klus…

Soms veranderd een blokje…

Sommige van de borduurtjes heb ik voor aangepast, voordat mams ze borduurde…de hondjes werden een teckel…en de poesjes werden hondenpootjes…  

 

Zesje Bobby  

In contrast…

En ik ging weer verder…tenslotte lagen er 10 bloemen op mij te wachten… ik heb ze in twee kleurstellingen gemaakt voor het contrast… een lichte en een donkere bloem…  

 

Zes bij zesje bijna af  

De uitdaging…

 De quilt begint vorm te krijgen…en daar de uitdaging …want hoe maak ik de twee quilts straks aan elkaar…als eerste dan maar een randje er tussen… ja… en op dat randje moet natuurlijk ook wat staan…dus op zoek voor wat inspiratie… geschreven tekst op Pinterest…gevonden, weer aan de slag met de frixionpen… en borduren maar…  

 

Zes bij zesje met rand  

Niet genoeg…

 De Love and Hugs blokjes…Ik heb alleen de blokjes gemaakt die ik leuk vond…tja, dan kom je er tekort… wat gezocht op Pinterest en met wat prachtige ideeën van daar kom je heel ver…  

 

Zes bij love hugs  

Hmmm, dat is het niet…

 De blokjes gemaakt en ze langs de bloemen met borduurtjes gelegd…ohhh nee, wat nu…ik vind het niet mooi… zo vlak van kleur…ja, eigenlijk wist ik het wel…ik mis het “LAWAAILAPJE”… het lapje dat ervoor zorgt dat er “Pit” in de quilt zit…   In de kast gedoken op zoek naar lapjes…ja, die hebben wij quiltsters genoeg…heel wat lapjes er naast gelegd…het word…GROEN…maar…jullie snappen het al…genoeg lapjes in huis maar niet voldoende voor een randje…op zoek op het internet…  

En daar is het… het contrast…

  Met randje

 

En opeens begint voor mij de quilt te leven…opeens zie ik diepte en contrast in de quilt…

 

Mum and me
Haha, zien jullie mams en mij? Ik kon het niet laten om in het blokje van het hartje waar twee popjes in staan onszelf te maken…wat word het toch mooi… het is nu al een hele dierbare herinnering aan een periode van samen bezig zijn zonder dat je elkaar ziet…

Een aantal bij elkaar…

  Gedeelte love and hugs
Een gedeelte van de Love and Hugs blokjes en een gedeelte van Pinterest…ik wacht nu rustig af tot mams de blokjes borduurt en ga rustig verder met mijn andere projecten…

Altijd even vragen…

 Ik wist dat ik dit blog over deze gratis patroontjes wilde schrijven, dus heb ik contact opgenomen met de beheersters van de Facebookgroepen want zoals jullie misschien weten mag je niet zomaar iets publiceren…   Toestemming

Zo fijn, als mensen het ook leuk vinden…Dames van Soed idee, Het Klossie en alle ontwerpers van Love and Hugs Australian Stich-a-Long groep dank voor de mooie patroontjes en inspiratie die deze bijzondere samenwerking tussen mams en mij tot stand hebben gebracht. Met straks als resultaat deze bijzondere quilt… Heel blij mee❤️.  

Wat extra info…

En voor alle dames en misschien heren die dit lezen… de Love en Hugs groep start vanaf 1 juli as een nieuwe reeks kerstpatroontjes die gratis te downloaden zijn…vast ook weer heel leuk, ik ga zeker een kijkje nemen…   https://www.facebook.com/groups/557658171771760/?ref=share   Mocht je wel de olifanten willen maken… het patroon staat in Klossie nummer 9, welke nog te verkrijgen is bij het Klossie…   https://www.hetklossie.nl/shop.php  

Lieve allen, dank voor het lezen, veel inspiratie en quiltplezier, pas allen goed op jullie zelf, tot de volgende keer…  

veel quiltgroetjes Petra Brueren    

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.