Quilting is sharing

Quilting is sharing, ook in coronatijd!

 

Al sinds maart liggen de verschillende quiltgroepjes stil: het Quiltcafé en de grotere bees terwijl de kleinere van zes of minder personen en later van vier of minder nog wel door konden gaan. Steeds moest je je wel afvragen of het nog verantwoord was!

In een eerder blog meldde ik al dat er in maart een lid van ons Quiltcafé in Vught overleden is. In februari was Marita nog aanwezig, opgewekt en aanwezig als altijd. Ze had wat bewegingsklachten en zou een scan laten maken. En een maand later was ze overleden…

Haar quiltspullen kwamen bij mij terecht met de bedoeling ze uit te delen in het Quiltcafé. In de loop van de ‘intelligente lockdown’ heb ik de spullen gesorteerd en gelabeld zodat ze gemakkelijk te verdelen zouden zijn zonder dat het een chaos zou worden!

Helaas werd de situatie er niet beter op en bleef het Quiltcafé gesloten omdat het grotendeels werd gerund door kwetsbare, oudere vrijwilligers. Ook voor de voor ons liggende winterperiode ziet het er nog somber uit.

Een plan

In september vatte ik het plan op om iedereen (rond de 30 leden) van het Quiltcafé dan maar in groepjes van 5 of 6 (toen mocht dat nog…) bij mij thuis uit te nodigen en zo de voorraad te verdelen. Op papier groepjes gemaakt, heel eerlijk geloot hoe de volgorde zou worden en daarna iedereen uitgenodigd. En zo kwam op maandag 28 september, de dag waarop we eigenlijk toch al bij elkaar zouden komen in het Quiltcafé,  het grootste gedeelte tussen 11 en 16 uur bij mij thuis, heel corona proof met handen desinfecteren, op anderhalve meter afstand en veel luchten. De huiskamer was intussen omgetoverd tot ‘het winkeltje van Marita’. Ieder groepje kreeg een uur de tijd voor een kopje koffie met zelfgebakken cake, even bijkletsen en lapjes uitzoeken. Wat was het leuk om elkaar weer even te zien! Verhalen over familie, gezondheid én het quilten werden veelvuldig gedeeld. Wat was er veel gebeurd in de maanden dat we elkaar niet zagen…

We blijven aan Marita denken

Aan het eind merkte iemand nog op: wat zullen we door de vele lapjes die we van Marita hebben gekregen nog vaak aan haar denken!

Quilting is sharing, zelfs als je er niet meer bij kunt zijn…..

 

Ans Kouwe – Ickenroth

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *