Quiltgroep ‘MeMo’

5-jarig bestaan

 

De moderne quiltgroep Meppel Modern (=MeMo) bestond vorig najaar 5 jaar.

Zelf ben ik in de loop van het eerste jaar lid geworden en heb dus niet aan alles vanaf het begin meegedaan.
Elke laatste vrijdag van ieder kwartaal komen wij bij elkaar en verzinnen wij een thema voor de volgende keer. De bedoeling is dat over 3 maanden de top klaar is en weer 3 maanden later de hele quilt.
Omdat we vorig jaar 5 jaar bestonden besloten wij dat als thema te nemen met als bijkomende eis dat de quilt 1 meter lang moest worden.

Dan gaan de raderen draaien in mijn hoofd. Het broeden op het thema begint en dan kijk ik eerst op Google bij afbeeldingen en daarna op Pinterest. Maar zoeken op 5 jaar is geen optie. Dus bedacht ik, om voor een bepaalde techniek te kiezen en daarmee verder te gaan werken. Door in quiltboeken te bladeren, kwam ik op het idee om Flying Geese te gaan maken. Dat zoekt in ieder geval makkelijker op Pinterest.

 

 

De leukste plaatjes komen voorbij. Wat mij aanspreekt bewaar ik op de computer. De foto’s zet ik achter elkaar in Word en print ze uit om vervolgens uit te knippen en in mijn schetsboek te plakken.

 

 

 

Daar gaat weer een tijdje over heen en dan maak ik wat schetsen. Ook over de stofkeuze denk ik dan na. Nu ben ik groot fan van Grungestoffen en die gebruik ik bijna altijd als ik een moderne quilt maak.

Dat bracht mij op het idee om de stofjes te zoeken die ik in die 5 jaar heb toegepast en gelukkig kon ik nog delen van de stofjes vinden.

 

 

Op YouTube heb ik opgezocht hoe een Flying Geese in elkaar wordt gezet.


 

Na het snijden van de driehoeken heb ik de achtergrondstof uitgezocht., waarvoor ik een neutrale Grungestof wilde gebruiken. Uiteindelijk is het een zachtgrijze Grunge geworden.

 

 Mijn bedoeling was om 1 stofje te gebruiken uit het eerste jaar dat ik lid was van MeMo, 2 stofjes uit het tweede jaar enzovoort. Als eerste opzet heb ik op de designwand de grijze stof met daarop de driehoeken in de breedte vastgespeld. In deze optie vond ik de quilt veel te breed worden en ook werd hij zo korter dan de 1 meter die we met elkaar hadden afgesproken.

 


Over de 2e optie was ik wel tevreden.

Hoe je ook kijkt alles is vijf. Van boven naar beneden, schuin naar boven.

 

Dan het doorquilten, daar moet ik ook altijd erg over nadenken. Als ik eenmaal een beginnetje heb dan komt de rest hoe ik het wil hebben vanzelf tijdens het naaien.

Ik vind het heerlijk om met lijnen te werken in allerlei variaties. Ook heb ik hier en daar metallic garen gebruikt en dat is heel goed gegaan.

Dit was het uiteindelijke resultaat: 

Hartelijke quiltgroet,

Jannie de Breuk

 

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *