Art-Almere : Alle deksels……..

Een beetje stil….

Het was even een beetje stil bij ons maar wij zijn weer bij elkaar geweest. Bij Mieke die een binnenhuis verhuizing had gemaakt door de tafel zo neer te zetten dat wij afstand konden houden.
Omdat het zo lang geleden was dat wij elkaar in het echt zagen, is er behoorlijk wat afgekletst, over reizen naar andere continenten en de herkenning ervan bij de anderen. Hele leuke verhalen en herinneringen kwamen met de koffie en thee. Ook zijn de kaarten besproken en bewonderd die wij naar elkaar hebben gestuurd.

Deksels

Omdat wij een soort roulatie systeem hebben bedacht is die natuurlijk overhoop gegooid. Gelukkig had Mieke wel een opdracht voor ons. N.L. deksels borduren. Dat is een hobby van haar en dus mochten wij er mee kennis maken. Voor ieder van ons was er een pot of twee of ……. meer.

Mia de V deksels bewerken

 

Zij had er  patroontjes bij gedaan en een beginners samenstelling van naald en stof. De uitleg is heel simpel en heel leuk om te doen als afleiding van Quiltzaken of Corona toestanden.

En de meeste mensen weten het, ik ben best wel een hebbert. Ik zag terwijl ik zat toe te kijken ineens voor me dat eindelijk al die knopen op kleur opgeborgen konden worden. Dus gevraagd of ik er een stuk of ????? mee mocht nemen. Graag want zij wilde wel van die zurepotten af. Ik ben dus aan het sorteren gegaan en toen ik toch nog een paar kleuren niet kon splitsen appte ik of ik er nog 3 kon krijgen. Lief dat ze dat wel even langs kwam brengen.

Me en mijn mondkapje

 

Het verdraaide virus blijft maar rondspoken, en omdat ik best wel in een risicogroep thuis hoor, blijf ik in winkels etc. mijn mondkapje gebruiken. De meeste mensen doen een stapje terug en bijna altijd wordt er gezegd wat een leuke of vrolijke mondkap. Ach dit is mijn 27e mondkap. Moest wel want die dingen vliegen weg, voor het openbaar vervoer of zoals een lieverd die op vakantie gaat en er wel een paar mee wilde nemen. Binnen een half uurtje heb je weer iets. En de bak met kleine stukjes stof word dan weer ietsje leger. Ik gebruik het patroon wat ik van Pinterest heb gehaald.
patroon mondkapje

 

120 blokken Chaos

En wat een heerlijkheid dat we (ik) zoveel quilt/naai werk heb kunnen maken, en helaas mijn lappenkast wordt niet leger ondanks de 120 blokken chaos quilt die ik maakte en waardoor een ander geïnspireerd werd van onze Art-Almere groep, die ging gelijk aan de slag. 

 

Hoe quilten ?

Over een vraag van een Quilter moest ik even nadenken. Zij wilde weten waar ik of wat ik wil met Quilten.
Jeetje wat een lastige, ooit ben ik begonnen met quilten om iets voor handen te hebben na de afkeuring van mijn werk. Het quilten en de belangstelling kwam precies op tijd. Gelukkig niet achter de geraniums…..
En zoals de meeste ben ik begonnen met handmatig de traditionele voorbeelden te gebruiken. Langzamer hand ben ik anders gaan kijken, beetje eigenwijs ben ik wel.  De boeken gaven wat technieken prijs en een lesgever heb ik na een paar maanden verlaten.
Het werken met de hand is veranderd en  ik ben bijna al het werk met de machine gaan doen. Omdat het wat sneller is maar  vooral  door de artrose in mijn handen. In het begin had ik best wel eens een meningsverschil, want quilten doe je uitsluitend met de hand. Nou je zult het Quilten leuk vinden maar het niet meer kunnen doen omdat je vingers de andere kant op gaan staan en je pijn hebt.

Ik ben veranderd naar het maken van thema quilts, en dan vooral het bedenken (niet altijd het uitvoeren). Een van de leukere dingen is het maken van Stoffige Dagboeken (A4) en ook kaarten (15×15) van stof uiteraard. Ook mag ik graag mijn stoffen verven – stempelen – bleken
Gelukkig heb ik veel kaarten en daar maak ik mappen voor om ze te bewaren. Kaarten zijn wat lastig omdat daar geen multomap voor is, en ik het jammer vindt om ze in een doos op te bergen. Ik heb toen mijn lief gevraagd om een bestaande map af te zagen in de maat van de kaarten die ik bewaar. En dan bekleed met van alles en nog wat er voor handen is.

mult map voor het bewaren van kaarten

 

Beschrijving:
1 multo map – 1 kaart voor de maat – rondom de kaart met 3 cm ruimte op maat zagen – een mooie lap of één  met mix media of wat je leuk vindt de map bekleden, 2 ringetjes van de bouwmarkt aan de kaart maken en klaar is je eigen kaartenmap.

Dingen die ik leuk vindt om door te geven:

https://www.quiltersgilde.nl/online-links-4/ zo leuk om te zien wat anderen maken
https://de-stoffige-dagboeken.blogspot.com   geweldige creatieve mensen
https://www.quiltersgilde.nl/vakantie-in-eigen-land  winkels te kust en te keur
https://www.textielplus.nl zoveel te zien en zoveel inspiratie
https://www.vezel.org op deze site zijn allerlei vormen van handwerken te zien
En natuurlijk een dagelijkse blik op de blogs die ik volg.

Mia de Vos

 

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *