Winkel woensdag: Nanno Creative

Langzaamaan gaan we weer terug naar een beetje normale samenleving. Hoe zetten we deze stappen? Wordt het weer zoals vroeger of blijven er dingen permanent anders? Onze adverteerders vertellen over aanpassingen om hun klanten zo goed mogelijk te kunnen bedienen.

Winkel woensdag: Nanno Creative tijdens de lockdown

Toen ik ruim een jaar geleden met Nanno Creative begon, heb ik aan veel dingen gedacht in de voorbereiding. Maar een lockdown, dat stond nergens op een lijstje van wat er zou kunnen gebeuren. Het was voor mij, net als voor de meeste mensen, echt een schok. Mijn winkel begon juist aardige bekendheid te krijgen en nu dit!

“Hoe moet dat nu verder met de winkel?”

“Hoe moet dat nu verder?”, was zo ongeveer het enige dat ik kon denken. Ik heb eigenlijk direct besloten dat de winkel in Druten alleen maar op afspraak te bezoeken zou zijn, zodat er niet te veel mensen tegelijkertijd zijn. De winkel is niet zo groot, en je moet vrij rond kunnen lopen als je stoffen uit wilt zoeken. Verder heb ik in mijn nieuwsbrief aangeboden om als “personal shopper” de stoffen voor een quilt uit te zoeken.  En dan via een WhatsApp videogesprek de keuze met de klant te bespreken. Van beide opties is regelmatig gebruik gemaakt; vooral het op afspraak kunnen komen winkelen is bij de meeste klanten goed in de smaak gevallen. Zo goed zelfs dat ik besloten heb om vanaf nu, de winkel voorlopig alleen op vrijdag en zaterdag open te doen en de rest van de week alleen op afspraak. Juist de onverdeelde persoonlijke aandacht wordt door iedereen als heel prettig ervaren.

 

In de webshop is het druk

Het is gelukkig ook niet zo dat ik heel weinig te doen heb, want juist de webshop is veel drukker dan normaal, en dat is veel minder gezellig dan dat er mensen in de winkel komen, maar wel heel erg fijn als alternatief, zowel voor de klant als voor mij. Ik heb in de afgelopen maanden ook nog het een en ander aangepast aan de webshop, om de online winkelervaring verder te verbeteren. Zo kun je bijvoorbeeld nu ook de stoffen op kleur zoeken, iets waar heel enthousiast op wordt gereageerd. Nu ben ik nog bezig om aanbevolen stoffen bij iedere stof aan het zetten, zodat je ook makkelijker je stoffen bij elkaar kunt zoeken en de basisstoffen kunt uitzoeken. Dat is een hele klus en dan ook nog lang niet klaar.

Gratis patroon van Moda

In de Sew Along met Nanno Facebookgroep ben ik gestart met de Stay Home Quilt-Along, waarbij iedereen huisjes blokken maakt, naar het gratis patroon van Moda. Daar zijn we nog steeds mee bezig.

 

En natuurlijk zijn er ook naaimachines die kapot gegaan zijn of onderhoud nodig hebben. Dus ik ben ook regelmatig in de werkplaats te vinden, zodat iedereen weer snel aan de slag kan. En een aantal quilters heeft besloten dat het nu echt tijd werd voor een nieuwe naaimachine, nu ze de hele dag thuis moeten blijven en ook de zomervakantie nog heel erg onzeker is. Heerlijk om rustig de tijd te hebben voor een goed advies. Het lesgeven op die nieuwe machines hebben we voorlopig even uitgesteld, want afstand houden is dan niet zo gemakkelijk, zelfs niet met een plexiglas scherm ertussen.

 

Rulerwork: een nieuwe verslaving

Gelukkig had ook nog wat tijd om lekker zelf achter de naaimachine te zitten. Ik heb me heerlijk uit kunnen leven op de nieuwe Janome Continental M7, die ik sinds kort in de winkel verkoop. Én ik heb er een nieuwe verslaving bij… Toen de lockdown maatregelen iets soepeler werden is Gabrielle van der Vliet namelijk een dag geweest. Samen zijn we bezig geweest met Rulerwork. Zo leuk om te doen! Free-motion quilten is namelijk niet mijn meest favoriete bezigheid, waarschijnlijk omdat ik het niet zo goed kan. Ja, ik weet het, dat is een kwestie van oefenen, oefenen en oefenen. En dat komt er dus nooit van. Maar met Rulerwork heb ik echt meer houvast, zowel met het quilten zelf als ook met de planning van het quilten; verder opvullen met free-motion lukt dan ook veel beter.

 

Als ik ergens enthousiast over ben, dan wil ik dat altijd het liefst aan zoveel mogelijk mensen vertellen. Daarom ging de nieuwsbrief van afgelopen weekend, bijna helemaal over Rulerwork. Waar je op moet letten bij de aanschaf van de voet en de linialen, wat je allemaal nodig hebt, enkele nieuwe artikelen en links naar video’s en tutorials. Ik hoop dat er veel mensen net zo enthousiast worden als ik, daarom heb ik de teksten van de nieuwsbrief ook op mijn blog gezet, aangevuld met extra informatie.

Plannen voor het najaar

Voorzichtig ga ik ook alweer plannen maken voor het najaar. Ik ben aan het kijken hoe er weer cursussen gegeven kunnen worden, ook al is de cursusruimte niet zo groot. Daarvoor heb ik nog wat tijd, want ik wil sowieso niet eerder starten dan september. Eerst moet alles veilig zijn én we moeten van de zomer eerst nog een interne verhuizing voor elkaar zien te krijgen. Want de winkel begint nu echt te klein te worden om alles overzichtelijk neer te zetten, dus komt er een ruimte bij.

 

Ik heb me de afgelopen maanden dus niet verveeld en dat zal ook de komende maanden niet zo zijn. Nog ideeën genoeg voor de toekomst!

 

Happy Quilting!

 

Rianne Nota

Nanno Creative

www.nannocreative.com

 

Wil je ook je verhaal over het runnen van je quiltwinkel in tijden van Corona delen met ons? Stuur een mail naar roseanne.dehaan@quiltersgilde.nl

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *