Quiltwinkels in quarantaine: Moniquilt

Even geleden stuurden we een mail naar al onze adverteerders, ‘quiltwinkels in quarantaine’. Quiltwinkels hebben het in deze tijden van sociale onthouding moeilijk. Veel minder tot geen winkelend publiek en al de workshops en cursussen zijn afgezegd. Met deze rubriek willen we de quiltwinkels aan het woord laten. Ze hebben allemaal hun eigen verhaal. Ze zoeken creatieve mogelijkheden om ons toch nog van lapjes en ideeën te voorzien.

Nog een keer een bericht van Moniquilt

Wij zijn als winkel weer geopend op de reguliere tijden…donderdag 13 uur-17 uur  vrijdag en zaterdag  10 uur-17 uur. Er mogen niet teveel mensen tegelijk binnen, maar dat regelt zich eigenlijk vanzelf. En betalen kan achter een plexiglas scherm. Bij mooi weer staan wat stoeltjes buiten in de zon..fijn om op je beurt te wachten als er teveel mensen binnen zijn..

Om de workshops 1,5 meter proef te maken wordt nu hard gewerkt om de opstelling van tafels en stoelen zo optimaal mogelijk te maken..natuurlijk kunnen er nog maar 10 mensen tegelijk in, waar we er voorheen 20 kwijt konden en de workshops worden natuurlijk niet 2x zo duur !!. Het verdienmodel is daardoor zeker anders {lees :krap}, maar we hopen op steeds betere tijden en genieten vooral van de gezelligheid in de winkel en de klanten.

 

We hebben heel veel kaartjes en bloemen en berichten gekregen toen bleek dat ik al CORONA had en dat heb ik zo gewaardeerd..zo lief! Gelukkig weer helemaal hersteld en buiten de winkel om, ook weer volop aan het werk bij de huisartsenpraktijk. Een dubbele baan is soms moeilijk, maar in deze tijd geeft het ook rust om te weten dat er ik niet alleen ZZP-er ben….

 

De inloopbee’s worden voorlopig omgezet in inschrijfbee’s. Zo komt niemand voor niets en kunnen we afstand houden. Maar omdat zoveel vaste klanten hun plekje alweer snel claimen, is de inschrijflijst bijna vol..ook al op voorhand!

 

We denken eraan om behalve de bestaande vrijdagochtend bee en donderdagavond bee, NOG een bee te starten als de vraag zo groot blijft. Gezelligheid troef!

Graag tot ziens bij Moniquilt in Schiedam-Kethel,

 

Monique

 

Wil je ook je verhaal over het runnen van je quiltwinkel in tijden van Corona delen met ons? Stuur een mail naar roseanne.dehaan@quiltersgilde.nl

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *