Quilten tijdens de hittegolf

I love the sun, maar quilten en een hittegolf, dat is wel even een ding en  nietsdoen is ook niet echt mijn ding. Daarom stort ik mij  op experimenten met roest, klein werk en free from knitting. Samen met op tijd een rustpauze is het een prima combinatie.

 

Gek op roest

In veel van mijn werk gebruik ik roest. Vanuit mijn gevoel kan ik met roest mijn zorgen om het milieu uitdrukken.  Roest / corrosie, het is een ongewenste aantasting van materialen. Het milieu probleem is een ongewenste aantasting van onze aarde. Daarnaast is het mooi meegenomen dat de  prachtige roest schakeringen en  structuren een prachtige  ondergrond is en een uitdaging om er verder mee aan het werk te gaan.

 

De fijne kneepjes van het roesten

Het heeft mij veel tijd en energie gekost om het roestproces enigszins onder de knie te krijgen. Toch was het roesten tot vorige maand nog altijd een gok en  het resultaat nooit  zoals ik het voor ogen had. Tijdens een workshop roesten bij Annelies de Graaf heb ik veel tips en trucs geleerd. Veel roest, weinig roest, donker of licht van kleur, roest daar waar ik het wil hebben, langer of korter inwerken met meer zon of minder zon, hoe  meer ik roest, hoe meer ik het proces kan sturen.

 

Kleine werkjes

Naast al dat roesten is het ook fijn om iets kleins onder handen te hebben Ik ben bezig met het maken van klein werk en hiermee heb ik ook een doel. Het blijft nog even een verrassing, omdat dit nog in de experimentele fase zit.

 

 

Workshops

Na een hele periode van thuis zitten heb ik mijzelf deze zomer getrakteerd op een paar leuke workshops. Naast het roesten ben ik twee keer naar het Handwerkcafe Zwolle  geweest. Hier leerde ik van  Mathilde Jongbloed in het kader van recycling draden maken uit oud textiel en dit toe te passen in weven en free form knitting. Eind deze maand ga ik nog naar een dagje natuurlijk verven  bij Joke Blokland, via Facebook vind je meer informatie over Joke.

Voorlopig heb ik nu meer dan genoeg nieuwe kennis verzameld en ga ik dit deze winter toepassen in mijn werk.  Zo krijg ik bijna zin in de winter, maar voorlopig nog een zomerse groet,

 

Jo Huijsman

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *