Meet & Greet Traditioneel 27 mei a.s

Kunnen we jou verwelkomen?

 

Op maandag 27 mei 2024 in ‘De Schakel’ in Nijkerk is het weer zover. De landelijke Meet & Greet Traditioneel staat dan op de agenda. Het programma bevat als vanouds een dagdeel met een doe-activiteit en een dagdeel met een lezing met Show and Tell. En tijdens de heerlijke lunch is er tijd om bekende en onbekende quilters te ontmoeten. De invulling is een verrassing voor de één, herkenbaar voor de ander.

Een Meet & Greet bezoeken is net even anders dan naar een Regiodag gaan. Je ontmoet er quilters uit het hele land. Je hoopt door de doe-opdracht op ideeën te komen, maar ook dat het gezellig is.

 


 

De lezing van Laura Strating-Janssens over het leven van de Amish waar zij  quilts laat zien, die gemaakt zijn door Amish is een ervaring. In deze patronen zijn de kleuren bewust gekozen om ontwerpen te creëren die een sterke compositie hebben, gebaseerd op geordende geometrische vormen. Iets waar niet alleen de traditionele quilter maar ook de moderne quilter veel uit kan halen. Bovendien gebruikt Laura haar eigen quilts om te vertellen over de gebruikte technieken. Heel praktisch, vanuit haar eigen ervaringen. Ook al heb je veel gelezen en gezien in romans en documentaires over het leven van de Amish, er is iedere keer wel iets dat in het oog springt. De manier van leven in eenvoud die zo simpel lijkt, maar het niet is. De eenvoudige patronen, effen stoffen, de bijzondere kleurcombinaties.


 

Quiltboeken over de Amish zijn goed te vinden. Bekijk o.a. ‘Amish Quiltpatterns’ door Rachel T. Pellman of ‘Amish Quiltmaker’ of ‘From Small Project to Full Sized Quilts’ door Bettina Havig. Heb je ooit al eens een Amish quilt of pop gemaakt, neem deze dan mee en deel je ervaringen met ons.

Maria Broers, de lesgeefster van Miracle Quilts in Utrecht, verzorgt de opdracht van deze dag; de mal voor het patroontje zelf maken, de vorm op de stof overnemen en dan de blokjes combineren tot een nieuw patroon. Het klinkt als een simpel ‘werkje’. Maar is niet elk begin van een patroon hetzelfde? Malletje, stof snijden en aan elkaar zetten?

Het is een verrassing en een uitdaging wat dit gaat worden. Natuurlijk kun je gaan puzzelen welk patroontje het kan zijn. Tumbling Blocks of stervormen? Je kunt het ook laten gebeuren, gewoon beginnen en ontspannen bezig gaan met patroon en stof. Ga de uitdaging aan om hetzelfde blok in verschillende kleurcombinaties en legvormen om te toveren tot een mooie quilt. Dat je er veel kanten mee op kunt is zeker. Dit eenvoudige principe krijgt binnenkort een vervolg vanuit de Commissie Traditioneel Quilten. Volg daarvoor het nieuws op de website en doe nu alvast lekker mee.


 

Laat jij je verrassen en inspireren? Vind je het leuk om mee te doen en kun je op maandag 27 mei? Schrijf je dan in met behulp van onderstaand formulier. Dit is inclusief de lezing, het stofpakketje voor de workshop en een goed verzorgde lunch. Bovendien is Miracle Quilts aanwezig met de winkel om je stoffen en quiltbenodigdheden aan te vullen.

De inschrijving is na ontvangst van de betaling definitief. Er is plaats voor 60 deelnemers.

We hopen jullie te ontmoeten op maandag 27 mei in Nijkerk.

Graag tot ziens!

De commissie Traditioneel Quilten: Janine van Dijk, Sylvia Jansen, Joke van de Kracht en Yvonne van der Sluijs.

Inschrijven kun je je hier (klik).

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *