Online links 3 ….

We beginnen in eigen land met links van Herma de Ruiter

Herma de Ruiter, bekend van borduurwerk en het gebruik van mooie garens maakte tijdens de Corona periode prachtige cirkels. Ze maakte verschillende tutorials om haar werk te delen met anderen. Er zijn ondertussen 4 video- opnamens, de beelden spreken voor zich.


https://tinyurl.com/goingroundincircles1

hoe Herma  met de 4 inch blokjes en een knoop het begin maakt

https://tinyurl.com/goingroundincircles2

over hoe Herma haar stoffen kiest en ze plaatst.

https://tinyurl.com/goingroundincircles3

hoe je een tussenvoering toevoegt en randen

Het naaldboek ‘rondjes in cirkels’En dit zegt Herma erover op 20 juli:

Toen ik drie maanden geleden mijn eerste ‘going round in circles’ blokje maakte, had ik nog geen vermoeden dat zoveel mensen over de hele wereld zo enthousiast zouden worden over dit idee. Het is zo leuk om te zien wat er allemaal gemaakt wordt. Ben je er zelf ook mee bezig of wil je er (misschien) mee beginnen, dan is het goed om te weten dat er ook een ‘going round in circles’ facebook groep is. Je kunt er alle informatie vinden over hoe je zelf de blokjes kunt maken maar ook wat je er verder mee kunt doen. Natuurlijk staan er ook heel veel prachtige ‘going round in circles’ blokken op. Het is iedere dag weer een feestje om te zien wat er gemaakt is. Je vindt ons hier:

https://www.facebook.com/groups/580979922610184/

Na je aanmelding krijg je wat vragen. Die zijn in het Engels omdat het een internationale groep is. Geen zorgen, als je geen Engels spreekt, vul je dat gewoon in en dan komt het ook goed. In de groep zelf kom je allerlei talen tegen: Nederlands, Spaans, Portugees, Tjechisch, Engels enz. Gelukkig kan facebook tegenwoordig redelijk goed vertalen. Kom je er niet uit, vraag het mij. En al die mooie blokken…die zijn pas echt internationaal 🥰 

Ricky Timms met links naar zijn nieuwste quilt

Hij heeft verschillende quilts ontworpen en daarin zien we steeds het naaien van ronde lijnen. Hij heeft een heel eigen manier van werken met ronde lijnen.
Hij heeft een nieuwe quilt ontworpen voor Houston. Nu de show in Houston niet doorgaat laat hij de quilt zien en legt hij uit hoe de quilt is gemaakt.

De quilt “Music of the Sferes”; gemaakt met zelfgeverfde stoffen, veel ronde lijnen en cirkels. Het gaat over diversiteit en hoe we allemaal verschillend zijn en elkaar nodig hebben. Samen maken we het op deze wereld.

Op de video is vanaf 14.24  de quilt te zien en vanaf 15.41 legt hij uit hoe hij deze ronde lijnen verwerkt.

https://www.facebook.com/watch/?v=682376702359101

Paper Piecing

bij https://www.designmatterstv.com/summer-stitch-along-w4-paper-piecing/

Een bekende techniek; “paper- piecing” Ga naar de site en zet met behulp van Google Translate de taal op Nederlands.

Er worden tumbling blocks gemaakt. Het is een onderdeel van een  wekelijkse serie om met 4 stoffen een boekomslag te maken.

Tot volgende week.

Iedere week geven  we een tip voor een link naar een webinar, iets om te bekijken of te beluisteren, iets waar we wijzer van kunnen worden. Het leuke is dat het ons verbindt met de rest van de wereld. Sommige van deze webinars zijn in het Engels.

Als er beelden te zien zijn, maken deze duidelijk wat de bedoeling is. Als er tekst te zien is, kun je deze laten vertalen in het Nederlands.