Doe mee met Artquilten

Tijd voor iets nieuws – Artquilten in beeld, artikel in Quiltnieuws 136, juni 2018. DOE MEE !

Het Quiltersgilde wil het Artquilten meer op de kaart zetten.

Binnen onze vereniging zijn heel veel mensen actief bezig met het uitproberen van nieuwe materialen, andere manieren van werken.  Men gaat over de grenzen van het gewone patchen en quilten heen. Voorbeelden daarvan zijn te zien op de Tentoonstelling voor Miniatuurquilts, want  kleine werkstukken lenen zich voor uitproberen en ontdekken.

Voor sommigen is dat een tijdelijk uitstapje, maar er is een groeiende groep quilters die er voor kiest  zich hierin verder te ontwikkelen.

Wanneer is het Artquilten ? Wanneer mag jij jezelf een artquilter noemen ?

Natuurlijk is er een groep die veel exposeert, zelfs werk verkoopt. Maar er zijn veel  meer quilters die veel voldoening halen uit het werken vanuit zichzelf, vanuit een zelf-gekozen thema, emotie, of vanuit muziek. Kijk eens hoeveel groepen er in de loop van de afgelopen jaren ontstaan zijn, zoals : voormalig Quilten Speciaal-groepen, Duikvluchtgroepen, Op-weg-naar- Art groepen, experimenteer-groepen. Regionale ArtQuiltgroepen.

Wij willen net als bij het Moderne Quilten  niemand uitsluiten. Als je bezig bent met Artquilten, als je nieuwsgierig bent , als je deze richting op wilt gaan, ben je van harte welkom .
Het Quiltersgilde wil er zijn voor alle quilters,

Pieternel Hol, Suze Termaat en Liesbeth Wessels

 

 

X