European Quilt Association -de EQA

De Europese Quilt Association (EQA) is de overkoepelende organisatie van verschillende Europese quiltgroepen net als het Quiltersgilde. De EQA is in 1989 opgericht. Zij werken op Europees niveau samen om patchwork en quilten te promoten, en kennis hierover te delen. De vereniging bestaat thans uit 19 leden, allen Europese landen die geografisch geheel in Europa liggen en die een eigen quiltvereniging met statuten hebben. Dit jaar zijn Polen en Griekenland officieel toegetreden.

Festival of Quilts in Birmingham

Traditiegetrouw komen de leden van de European Quilt Association (EQA) bij elkaar in Birmingham tijdens het Festival of Quilts.

De EQA heeft altijd 2 tentoonstellingen tijdens het Festival of Quilts. De expositie “Diversity of Europe” vertoont één bijzondere quilt per land. Nederland mocht dit jaar de quilt ‘Gedragen’van Marjolein Peters tentoonstellen.

Gedragen – Marjolein Peters

De tweede tentoonstelling vertoont quilts van leden, in 2017 met het thema ”Geïnspireerd door…”. De Nederlandse quilts waren geïnspireerd op het blok New York Beauty en zo had ieder land een ander quiltblok ter inspiratie. Deze collectie zal tijdens de tentoonstelling van Miniatuurquilts in maart 2018 in Nederland te zien zijn.

Er is ook altijd een aanzienlijk aantal Nederlandse quilts te bewonderen. Janneke de Vries – Bodzinga won de eerste prijs in de categorie Pictorial Quilts met haar quilt “African Village”. Lia Meiborg won de tweede prijs in de categorie Art Quilts met haar quilt “Is BREXIT freedom or not?”.

Deze jaarlijkse gedachtenuitwisseling is belangrijk en geeft op veel punten erkenning van het wel en wee binnen de diverse verenigingen. Vrijwel alle landen kampen met een vergrijzing van het ledenbestand en doen alle moeite om jonge mensen voor onze mooie hobby te interesseren. Ook is uitgebreid gesproken over de opkomst van Modern Quilting in de diverse landen, een interessante ontwikkeling die door alle landen omarmd wordt.

Het EQA is ook te volgen op facebook


De uitdaging voor 2018 en ook voor 2019 kun je HIER vinden

WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com

Pin It on Pinterest

Shares
X