European Quilt Association -de EQA verenigt

De Europese Quilt Association (EQA) is de overkoepelende organisatie van verschillende Europese quiltgroepen net als het Quiltersgilde. De EQA is in 1989 opgericht. Zij werken op Europees niveau samen om patchwork en quilten te promoten, en kennis hierover te delen. De vereniging bestaat thans uit 19 leden, allen Europese landen die geografisch geheel in Europa liggen en die een eigen quiltvereniging met statuten hebben. Dit jaar zijn Polen en Griekenland officieel toegetreden. De Oekraïne hield een presentatie over de quiltvereniging in dit land en unaniem werd besloten dit land met ingang van 2019 toe te voegen.

groepsfoto EQA afgevaardigden

 

Bijdrages thema "grenzen"

In 2019 viert de EQA haar 30-jarig jubileum. Daarom zal er in 2019 één grote stand van de EQA op het Festival of Quilts zijn, waarin per land drie quilts tentoongesteld worden met het thema “Draden die verbinden”. Meer informatie over deze uitdaging is te vinden op onze website Klik hier 
Je kunt nog meedoen, de inleverdatum is 1 april 2019. Per land worden 6 quilts aangeleverd, waarvan er 3 in Birmingham tijdens het Festival of Quilts tentoongesteld worden en 3 tijdens het quiltevenement in St. Marie aux Mines in Frankrijk. Daarna zal de gehele collectie te zien zijn in Nederland tijdens de Algemene Tentoonstelling van 2020.

Het EQA is ook te volgen op facebook


De oproep voor 2020 kun je HIER vinden

X