European Quilt Association -de EQA verenigt

De Europese Quilt Association (EQA) is de overkoepelende organisatie van verschillende Europese quiltgroepen net als het Quiltersgilde. De EQA is in 1989 opgericht. Zij werken op Europees niveau samen om patchwork en quilten te promoten, en kennis hierover te delen. De vereniging bestaat thans uit 19 leden, allen Europese landen die geografisch geheel in Europa liggen en die een eigen quiltvereniging met statuten hebben. Dit jaar zijn Polen en Griekenland officieel toegetreden. De Oekraïne hield een presentatie over de quiltvereniging in dit land en unaniem werd besloten dit land met ingang van 2019 toe te voegen.

groepsfoto EQA afgevaardigden

Tijdens het Festival of Quilts heeft de EQA twee stands, Diversity of Europe waar een quilt hangt uit ieder deelnemend land en Challenges, waar dit jaar per land 8 quiltjes geëxposeerd werden. Het formaat was wat groter dan voorgaande jaren en het thema was Boundaries (Grenzen). Deze quiltjes zullen een rondreis langs de deelnemende Europese landen maken en in Nederland te zien zijn tijdens de Tentoonstelling Miniatuurquilts van 11 tot en met 13  2019 april in Rijswijk.

Bijdrages thema "grenzen"De Nederlandse quilt in de Diversity stand kwam dit jaar van Jeanette van der Linden. Haar quilt “Zweven” trok veel aandacht door de gebruikte techniek en door de beweging van de schommel!

Jeanette van der LindeIn 2019 viert de EQA haar 30-jarig jubileum. Daarom zal er in 2019 één grote stand van de EQA op het Festival of Quilts zijn, waarin per land drie quilts tentoongesteld worden met het thema “Draden die verbinden”. Meer informatie over deze uitdaging is te vinden op onze website Klik hier 
Je kunt nog meedoen, de inleverdatum is 1 april 2019. Per land worden 6 quilts aangeleverd, waarvan er 3 in Birmingham tijdens het Festival of Quilts tentoongesteld worden en 3 tijdens het quiltevenement in St. Marie aux Mines in Frankrijk. Daarna proberen wij natuurlijk de gehele collectie naar Nederland te halen.

Het EQA is ook te volgen op facebook


De oproep voor 2019 kun je HIER vinden

X