zomerreces

De exposities zijn achter de rug en het is tijd voor vakantie. Nog even een terugblik op de twee laatste exposities; de door Flox den Hartog georganiseerde expositie in Egmond aan den Hoef en de  expositie Zussen en Art. Nu ga ik vooral genieten van het mooie zomerweer ; ik houd zomerreces.  De maand september begint goed met de Algemene Tentoonstelling van het Quiltersgilde.

Textielkunstenaars in de Galerie de Kapberg

Het was een prachtige ervaring om samen met textielkunstenaars te exposeren in galerie de Kapberg. Het was leuk om tijdens de de opening kennis te maken met collega’s. Het idee om na afloop naar het strand te gaan was achteraf gezien niet echt een goed idee. Volgens mij was heel Alkmaar en omgeving naar het strand en uiteindelijk hebben wij vlak bij huis in Diepenheim de dag afgesloten met een etentje. Het klinkt allemaal heel erg relaxed  maar voorafgaand ging het absoluut niet van een leien dakje. Mijn opgestuurde kunstwerk had de reis via PostNl niet overleefd en dus was er even stress en werd het een extra reisje naar Egmond aan de Hoef om het werk te herstellen. Top dat het lukte.

Zussen en Art

Het was werkelijk een groot feest om samen met mijn zussen te exposeren in de Rosmolen in Zeddam. Wat een gezelligheid, wat een belangstelling van de familie, ook die uit Friesland en  veel leuke contacten met de bezoekers. Het inrichten ging in harmonie, geen zussen gekijf en wat fijn dat onze mannen ieder op zijn eigen manier ons zo ondersteunden. Bijzonder de match tussen quilts, textielkunst en schilderijen. Ook bijzonder dat wij een uitnodiging hebben voor een expositie voor de zomer 2019 in Doetinchem. Maar eerst  goed evalueren, nadenken  of wij voor een vervolg gaan en vooral hoe dat vervolg er uit moet gaan zien.

 

Bijna vakantie

Nu nog even dit blog plaatsen en een verhaaltje voor het textielplatform schrijven en dan is het echt vakantie. Ondertussen doen wij thuis niets anders dan sproeien en nog eens sproeien. Niet alleen  de tuin, maar vooral  de pony weide. Schrik niet, wij sproeien niet met leidingwater, maar pompen het water uit de grond. Ook hanteren wij een tropenrooster voor de pony’s, dat wil zeggen van 6.00 tot 9.00 uur en van 21.00 – 2400 uur in de wei en dus ook zelf vroeg op en laat naar bed.

Hoewel ik plannen heb om tijdens het zomer bestaand werk te vervolmaken komt er dus van mijn doelen op dit moment niet veel terecht. Ik ben dan ook stinkend  jaloers op mijn collega quilters die wel door gaan met produceren. Via Facebook volg ik de enthousiaste berichten en ik troost mij met het idee dat het warm is en dan ik nu ook even recht heb op vakantie.

Doek rollen

Ook was ik een dagje vrijwilliger bij de Boerderijfietstocht en zo leuk, ik kreeg een uitleg over dook rollen  (doek rollen).

Algemene Tentoonstelling van het Quiltersgilde

En zo vliegt de tijd en voor ik het weet is het tijd  voor  de Algemene Tentoonstelling van het Quiltersgilde. Dit jaar voor mij comfortabel dichtbij en dus ga ik zeker twee maal en misschien zelfs wel driemaal naar Deventer. Omdat ik een mens ben van alles op het laatst moet ik hiervoor nog het één en ander regelen.  Er moet nog een etiket op de achterkant van de quilt en ik hoop dat ik nog kan regelen dat mijn quilt met de Quiltexpresse mee kan, zo niet dan zit er niets anders op en moet ik even heen en weer Nijkerk.  Tja, als je wilt exposeren  moet je er wat voor over hebben.

het pontje naar Deventer

Een hartelijke zomergroet en tot ziens in Deventer,

Jo Huijsman

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.