Workshops tijdens de Tentoonstelling Miniatuurquilts

Workshops tijdens de Tentoonstelling Miniatuurquilts

Van 22 tot en met 24 maart wordt de Tentoonstelling Miniatuurquilts gehouden in Apeldoorn. De commissie is druk bezig met het organiseren van de alle vrijwilligers, workshops, winkels en alle andere zaken die ervoor zorgen dat de bezoekers een prachtige evenement zullen beleven.

En jullie zijn natuurlijk druk met het afmaken van je quilt om die in te sturen!! Kijk op de website voor alle gegevens. KLIK

Driemaal per dag zijn er gelijktijdig 2 workshops (zie rooster ). Deze worden gegeven in twee zalen op de eerste verdieping, bereikbaar met trap of lift. Bij de workshops zijn materialen aanwezig, maar het is altijd handig om zelf wat naaigerei, een vingerhoed en een schaar mee te nemen. De workshops duren maximaal 2 uur en de kosten variëren van gratis tot €6,00. Je rekent ter plekke af met de workshopleiders. Je kunt zich aanmelden (niet noodzakelijk) bij Carla Zijlstra (carla.zijlstra@quiltersgilde.nl of 035 6569363) onder vermelding van het aantal deelnemers en het nummer van de workshop.

Omschrijving workshops

Atarashii of Japans patchwork

Atarashii of Japans patchwork, wordt op donderdag gegeven door Marianne Severijn. Deze workshop is gratis en de benodigde materialen zijn aanwezig.

Quilten in kleur

Quilten in kleur, wordt op donderdag en vrijdag gegeven door Dorine Boudewijn. Tijdens deze workshop nemen we een kijkje in de wereld van kleur. Welke kleurcontrasten zijn er, welke kleuren harmoniëren met elkaar en hoe kun je dat gebruiken bij quilten? Aan de hand van een beetje theorie en veel voorbeelden, gaan deelnemers aan de slag met het maken van kleurencombi’s. Neem de eenlingen uit je stash mee, dan zoeken we daar mooie combinaties bij.

Klosjes

Klosjes, wordt op donderdag en zaterdag gegeven door Ria Sprik. Wat kan je beter doen dan een workshop geven waar iedereen iets mee opschiet. Ria hoorde van veel quiltsters dat ze zo veel stofjes en restjes in huis hebben dat ze wel over de honderd mogen worden om alles op te ruimen. Haar oplossing: maak je restjes op in een klosjesquilt en start met de workshop op de miniatuurquilt tentoonstelling. De workshop is inclusief een korte beschrijving, het patroon en een stukje stof wat men kan uitzoeken uit de daarvoor bestemde bak. Kosten: €5,00.

Ninepatch

Ninepatch, wordt gegeven op vrijdagochtend door Yvonne Vulling. De ninepatch is een overbekend blok, maar met Yvonne maakt u het op een bijzondere manier. Deze workshop is inclusief een materialenpakketje. Kosten: €3,00.


Schaaltje

Schaaltje, wordt gegeven op vrijdag en zaterdag door Annemiek Polman. Nog een leuke manier om uw restlapjes te verwerken. De workshop is inclusief een pakketje met een patroontje. Kosten: €6,00.

SCHEMA WORKSHOPS

 Donderdag 22 maart:

10.30-12.00uur

1. Marianne Severijns – Atarashii

2. Dorine Boudewijn – Quilten in kleur

13.00-14.30 uur

3. Marianne Severijns – Atarashii

4. Ria Sprik – Klosjes

15.00-16.30uur

5. Marianne Severijns – Atarashii

6. Ria Sprik – Klosjes

 Vrijdag 23 maart:

10.30-12.00uur

7. Yvonne Vulling – Ninepatch

8. Annemiek Polman – Schaaltje

13.00-14.30 uur

9. Dorine Boudewijn – Quilten in kleur

10. Annemiek Polman – Schaaltje

15.00-16.30uur    

11. Dorine Boudewijn – Quilten in kleur

12. Annemiek Polman – Schaaltje

 Zaterdag 24 maart:

10.30-12.00uur  

13. Ria Sprik – Klosjes

14. Annemiek Polman – Schaaltje

13.00-14.30 uur  

15. Ria Sprik – Klosjes

16. Annemiek Polman – Schaaltje

15.00-16.30uur    

17. Ria Sprik – Klosjes

18. Annemiek Polman – Schaaltje

 

Tot ziens in Apeldoorn ,

Carla Zijlstra en Wilma Tackenkamp


Comments

comments

Pin It on Pinterest

Shares
X