Wedstrijd Textielfestival 2020

Wedstrijd Textielfestival 2020

11 februari 2019.

Waarschijnlijk heb je de afgelopen maanden het al vaker gehoord …… het Textielfestival in Leiden komt er weer aan! In 2020 is het weer zover (en dat is het al bijna).

Veel groepen en textielkunstenaars hebben al plekken gezocht voor exposities langs de textielroute (ga naar textielroute2020@gmail.com als je vragen hebt) en het begint te gonzen met ideeën voor de verenigingenpresentaties (Lees meer  www.quiltersgilde.nl/verenigingen-presenteren-zich-tijdens-het-textielfestival-2020/ )

 

De wedstrijd

Maar een ontzettend leuk en interessant onderdeel van het Festival is natuurlijk ‘De Wedstrijd’. Mooie werken waren er de vorige keer ingestuurd! Leuke tentoonstelling in de Pieterskerk!

En deze keer is er een thema dat waarschijnlijk veel quilters wel zal aanspreken: Windstreken.

Nou daar kunnen we wel wat mee! Als ik denk aan alle windmolenpatronen die ik de afgelopen jaren voorbij heb zien komen … daar kun je wel een leuk ontwerp voor bedenken, zowel in de Traditionele als Moderne als in de Artquiltsectie!Of het Mariners Compass, ook zo’n gouwe ouwe die toch steeds weer kan inspireren tot een nieuwe (traditionele of moderne) benadering. Maar het hoeft natuurlijk helemaal niet iets bekends te zijn.

De Wedstrijd geeft alle ruimte om het thema heel breed te interpreteren. Er is een gedichtje op de website van het Textielfestival dat daar al wat suggesties voor geeft:

Windstreken

De wind, de streek,

het vertrouwen op de goede afloop

het roer, het geluid, de muziek

de afkomst, de aankomst.

De richting waar je vandaan komt

of waar je naar toegaat.

De wind stuwt ons voort, soms onvoorspelbaar.

Nou, zelfs een quiltje over Mary Poppins die vertrekt op de Westenwind kun je wel kwijt in dit thema!

Veel mensen denken dat hun werk niet goed genoeg is en dat er zoveel mensen meedoen die het allemaal veel beter kunnen. En daarom doen ze dan maar niet mee. Foute conclusie hoor! Vaak vinden andere mensen jouw werkstukken mooier dan je dacht. En hoe leuk zou het zijn als jouw werk volgend jaar ook in de Pieterskerk komt te hangen!

Dus denk nog eens goed na over het thema en kijk eens naar de wedstrijdvoorwaarden op www.textielfestival.nl/wedstrijd/ en verras ons allemaal en jezelf met je leukste werkstuk ooit !

Pieternel Hol 


Comments

comments

X