Zijn we er klaar voor………!? Het quiltseizoen gaat van start.

Het “Seizoen van Handwerken” gaat weer van start. Nog even nagenieten van die heerlijke zomer met veel zon en buitenactiviteiten. Die zomermaanden staan voor veel quilters onder ons toch ook in het teken van andere dingen doen dan patchen en/of quilten. Nou ja, ik bedoel dan actief bezig zijn met naald en draad. In mijn hoofd ben ik eigenlijk altijd wel met die hobby bezig.

zijn we er klaaar voor 1

Mysterieus werk in uitvoering.

 

Inspiratie opdoen in een mooi museum, boeken lezen met een “touch of quilt” erin, over een mooi betegelde vloer lopen tijdens een vakantiewandeling, mooie foto’s schieten voor die ene speciale quilt, stofjes uitzoeken in dat leuke quilt-winkeltje, enz., enz.

 

Ik heb niet stil gezeten deze zomer. Nou ja dat is sowieso moeilijk voor mij, dat “stil zitten”. Mijn vaders spreuk schiet me weer even te binnen; “Een vrouwenhand en een paardentand zitten nooit stil….”. Maar ik ben toch redelijk goed uitgerust en dus klaar voor een nieuw patch- en quilt-seizoen.

 

Dat seizoen begint voor mij met de medewerkers dag. Door het bestuur worden alle medewerkers in het zonnetje gezet en bedankt voor al de inzet. Met anderen kletsen over van alles en nog wat en de plannen doornemen voor het nieuwe seizoen.

Als beursbouwer zijn voor mij de data van belang van alle beurzen waar het Quiltersgilde present zal zijn. Op welke dag inladen en opbouwen? Op welke dag gaat alles weer terug naar het hoofdkantoor te Nijkerk? Wat zijn de thema’s? Gaan we dit seizoen iets nieuws doen? Hoe maken we het voor nieuwe leden aantrekkelijk om lid te worden?

zijn we er klaar voor 2

De stand van het Quiltersgilde

En natuurlijk staan we klaar voor alle mensen die al lid zijn. Kom gezellig een praatje maken, of stel die vraag die al zo lang op je lippen brandt of is er iets anders dat je kwijt wilt?

zijn we er klaar voor 3

Kom naar ons toe deze winter!!!!

Dit quilt-seizoen heb ik me aangemeld voor een aantal workshops. Van borduren met de naaimachine tot werken met theezakjes-papier. En ik ga van foto naar quilt, maar ook Experimenteren met de naaimachine en andere materialen dan stof! Ik kijk er naar uit.

Dan is het dus van belang dat al je quiltspullen voor elkaar zijn. Dus maar eens kijken of alles er klaar voor is.

De naaimachine?; is nagekeken en na een kleine onderhoudsbeurt weer present.

Stofjes en andere materialen?; met de lijst van de lesgeefsters erbij gaat me dat wel lukken. En gelukkig zijn alle workshops in, onder of naast een quiltwinkeltje, dus dat zal wel goed komen.

zijn we er klaar voor 4

Alles moet wel mee kunnen.

Quilttas (op wieltjes)?; Oké ik geef toe, nog een beetje beter inpakken, maar alles is wel aanwezig!

Jullie zien, ik ben er (bijna) klaar voor.

Laat die Herfst-Winter-Voorjaar maar komen.

zijn we er klaar voor 5

Reflectie!!!!!……… voor de ATT 2017?

Wat zijn jullie allemaal van plan? Nieuwe uitdagingen of toch maar eens die quilt gaan maken voor een tentoonstelling? Verder gaan met de Mysterie? Aanmelden voor een regio-dag in de buurt? Laat het weten in een reactie onder aan dit bericht. Misschien breng je een ander op een geweldig idee.

En met mooie foto’s en veel verhalen op het net komen we de tijd ook wel door. Wie weet wat voor een winter er aan komt!

zijn we er klaar voor 6

Nagenieten met Frappé met ijs en een simpele rijstwafel.

 

Groet van Maria en graag tot een volgende “Quebbel”.

 

 

 

 

 

 

 

 

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.