Tot ziens in Alkmaar (6a): Sunday Schoolhouse

Tot ziens in Alkmaar (6a): Sunday Schoolhouse

Meer workshops……. Op Sunday Schoolhouse

Op zondag 10 september a.s. staat de tentoonstelling in het teken van “Sunday Schoolhouse”. Diverse winkeliers en enthousiaste quilters verzorgen op een gezamenlijk “leerplein” workshops en/of demonstraties. Deelname aan de workshops is vrij, je betaalt alleen ter plekke de materiaalkosten. Een leuke manier om snel op de hoogte te zijn van nieuwe materialen, stoffen, producten en patronen.Vorige week heb ik de winkels die tijdens de Algemene Tentoonstelling van patchwork en quilts aanwezig zijn bekend gemaakt. Dus kun je aan de slag met je boodschappenlijstje en alles dat je tekort komt al vast noteren. Maar als je (ook) op zondag komt bij Schoolhouse Sunday dan kun je deelnemen aan diverse workshops georganiseerd door een aantal van diezelfde winkeliers.

Aljona Patchwork en Quilten uit Schagen is al aan de orde geweest bij “Tot ziens 4” met de workshops Dikke Dames borduren en tekenen en de Oekraïense Artisjok. Maar er is meer….

 

Twisted Pinwheel


De Sampler uit Haarlem biedt ook een workshop aan: TWISTED PINWHEEL een blok met een snijmethode die verrassende effectief is. Docente Maria van Zijderveld leert u dit patroon op eenvoudige wijze te maken. Zeer geschikt voor beginnende quilters, maar is ook als je al enige tijd quilt zeer leerzaam.

De workshop duurt 1 tot 1 ½ uur en wordt deze zondag 2 x gegeven.

Maximum aantal deelnemers: 8.  Materiaalkosten: 15 euro.

Opgave: bij de stand van De Sampler op zondag 10 september 2017.

Kennismaken met Kartonage


Quiltshop Vlijtig Liesje uit Tienhoven organiseert de workshop: Kennismaken met Kartonage. Dozen en mappen bekleden met mooie quiltstoffen is een heerlijke bezigheid en bovendien zijn de gemaakte voorwerpen ook leuk om cadeau te geven (of zelf te houden). In de workshop leer je de fijne kneepjes van deze techniek. Je maakt een kartonnen naaldenmapje bekleed met stof en het sluit met een strikje. Je kunt het pakketje kopen bij de stand van de Quiltshop Vlijtig Liesje. Onder begeleiding van een ervaren docent zet je het naaldenmapje in elkaar.

De workshop duurt 1 uur en wordt doorlopend gegeven.

Maximum aantal deelnemers per uur: 10.  Materiaalkosten: 7,95 euro.

Opgave bij de stand van Quiltshop Vlijtig Liesje.

De tentoonstellingscommissie doet haar best om alles zo goed mogelijk te plannen. Onvoorziene omstandigheden kunnen leiden tot wijzigingen in het programma. Komt u voor een specifieke workshop? Raadpleeg dan voor vertrek de website www.quiltersgilde.nl om eventuele teleurstellingen te voorkomen.

Bovenstaande workshops liggen vast, maar er zit nog meer  in het vat! Wordt vervolgd.

Commissie Algemene Tentoonstelling

Gerty van Oene


Comments

comments

WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com

Pin It on Pinterest

Shares
X