TEXTIELPLEIN TIJDENS DE HANDWERK EN QUILTDAGEN IN DEN BOSCH

TEXTIELPLEIN TIJDENS DE HANDWERK EN QUILTDAGEN IN DEN BOSCH

oktober 2018

Kom helpen in de keuken van het Quiltersgilde

Tijdens de handwerk en quiltdagen in de Brabant Hallen in Den Bosch van 15 t/m 17 november 2018 hebben wij helpende handen nodig. In onze keuken, die we opstellen tussen de andere verenigingen die onder de paraplu van het STIDOC vallen, kunnen bezoekers meehelpen blokken te maken. De blokken zijn bedoeld om een mantel te versieren die in het midden van het plein opgesteld staat. De leden van de kostuumvereniging hebben een mantel gemaakt en krijgen vanuit alle verenigingen materiaal om deze mantel te versieren.

 

In de keuken van het Quiltersgilde maken we blokken in verschillende maten. Alle ingrediënten zijn aanwezig om prachtige klassieke, moderne en art blokjes te maken.

 

Kleurenschema jas Textielplein

 

De verenigingen werken met een specifiek kleurenschema dat door Caroline Grootenboer, de coördinator van het textielplein, samengesteld is. We hebben TIMELESS TREASURES bereid gevonden om stoffen te sponsoren. Daar zijn we heel blij mee. Kijk eens wat een prachtige stoffen we gaan gebruiken!stoffen

 

Als basis gebruiken we Rasterquick, zodat de maten van alle blokken uiteindelijk gelijk zijn. Daar zullen de leden van de kostuumvereniging denk ik blij mee zijn. Dat werkt een stuk makkelijker dan allerlei afwijkende blokjes.

Er zijn naaimachines (keukenmachines) aanwezig, maar met de hand is het blokje ook heel eenvoudig in elkaar te zetten.

 

 

 

De Handwerk en Quiltdagen hebben een vernieuwde opzet. Heel veelzijdig, er is voor elk wat wils. Kom naar Den Bosch en steek bij de verenigingen op het TEXTIELPLEIN even je handen uit de mouwen. Proef aan de verschillende technieken die aangeboden worden.

 

Tot ziens in Den Bosch.

 

Rose-Anne de Haan

 


Comments

comments

WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com

Pin It on Pinterest

Shares
X