Textielfestival Leiden 2020 alles op een rijtje

02 september 2019

Quilten in de schijnwerpers

Tijdens het Textielfestival van woensdag 13 t/m zaterdag 16 mei 2020 willen we het quilten in alle vormen en stijlen laten zien. Dat kan op een paar manieren!  De bijdrage van onze leden in de Pieterskerk is daarbij zeer welkom. We zetten graag alles nog even op een rij want de sluitingsdatum van de eerste 2 bijdrages  is al  op 1 oktober 2019:

  1. Ledenexpositie: Een expositie van leden van het Quiltersgilde waarbij we laten zien wie we zijn, en wat we kunnen.
   Het Textielfestival wil de bezoekers diversiteit laten zien. Verwondering, inspiratie en [h]erkenning zijn de belangrijkste pijlers. Laat je inspireren door de thema’s: Over Grenzen, Denkend aan thuis of Bagage. Je kunt er  hier meer over lezen  
  2. Wedstrijd : een internationale  textielwedstrijd met als thema Windstreken. Alle textieltechnieken zijn toegestaan, materiaalkeuze is vrij.
   Max. formaat is 200 cm. In omtrek [2D] of 35x35x35 cm[(3D]. Meer informatie hierover vind je op de site  www.textielfestival.nlHier vind je ook de mogelijkheid om foto’s en aanmelding digitaal in te sturen.
  3. Kunstenaarsproject: Kunstenaar Fleur van den Berg gaat met de leden van het Quiltersgilde samenwerken aan een ‘gevleugeld’ object. De engelenvleugels in vier varianten, in friswitte tinten en van verschillende materialen zullen tot een groot sculpturaal werk samengevoegd worden. Een eerder blogbericht is hier te lezen
   Stuur je vleugels voor 1 februari 2020 naar Albert Schweitzerstraat 31, 1111 KH in Diemen.

En dan hebben we nog een bonusproject:

 1. Ansichtkaarten pronkrol: Samenwerkende verenigingen gaan een megagrote pronkrol maken van ansichtkaarten passend bij de genoemde reisthema’s. De ansichtkaart is een lapje van 10 x 15 cm. Belangrijk is dat het netjes afgewerkt is en een beetje verstevigd wordt, bijv met vilt.
  De Ansichtkaarten voor de megapronkrol kunnen gestuurd worden naar: Quiltersgilde, Gildenstraat 3, 3861 RG Nijkerk

Door in te sturen, help je het Quiltersgilde op de kaart te zetten en zich te presenteren in de Pieterskerk. Zoveel verschillende leden, zoveel verschillende uitvoeringen. We kijken er naar uit om  ook jouw werk te laten zien in de Pieterskerk!

Op https://www.textielfestival.nl/ledenexpositie/ vind je veel inspiratiebeelden.

X