Textielfestival 2020 in Leiden 

Stidoc

Van woensdag 13 t/m zaterdag 16 mei 2020 organiseert STIDOC [Stichting Textiel Informatie en Documentatie Centrum] het Textielfestival voor de 6e keer. Dit festival is een gezamenlijk initiatief van de volgende textielverenigingen, die in STIDOC vertegenwoordigd zijn:

  • Landelijke Organisatie Kant Kunst Nederland [LOKK]
  • MerkWaardig, Voor Liefhebbers van Merklappen
  • Nederlandse Kostuumvereniging
  • Quiltersgilde
  • Stichting Museum de Kantfabriek
  • Vilt Kontaktgroep
  • Vrouwen van Nu – Kennisnetwerk Textiel
  • Weefnetwerk

STIDOC bundelt kennis over textiel en textielkunst. Dit betreft zowel kennis van het historisch erfgoed, als van de hedendaagse textiel en textielkunst.

Leiden – Pieterskerk

In de Pieterskerk in Leiden is een deel van de kerk gereserveerd voor de deelnemende verenigingen om zich te presenteren. In de exposities lopen de inzendingen van de verenigingen in elkaar over in een gezamenlijke presentatie. Het Textielfestival staat in het teken van de Pilgrim Fathers, die in 1620 met het schip de Mayflower vanuit Leiden vluchtten naar Amerika.

Het Stidoc roept alle  leden op werk in te sturen onder de volgende thema’s:

a) Over Grenzen

Denk hierbij aan persoonlijke, fysieke en denkbeeldige grenzen. Men gaat op zoek naar een nieuwe wereld, naar nieuwe mogelijkheden. Door voor- en tegenspoed maar je niet tegen laten houden. Volhardend en gedreven naar een nieuwe bestemming. Laat het experiment de grenzen verkennen en verleggen!

b) Denkend aan thuis

Bij dit thema spelen herinneringen een rol. De kaarten die je stuurt, de souvenirs die je koopt, de foto’s die je maakt of meeneemt. Denkend aan Holland kan een onderdeel zijn, maar ook Home Sweet Home. Waar liggen je wortels en wat maakt dat je je thuis voelt.

c) Bagage

Geen reis zonder bagage. Wat neem je mee, wat mag beslist niet ontbreken als je weet dat je niet terug zult keren. Waarin vervoer je je kostbare bezittingen. Denk aan reistassen, [hut]koffers en andere reisaccessoires die de reis vergemakkelijken. Denk ook aan de chatelaine, een riem of gordel die om het middel werd gedragen om gebruiksvoorwerpen [waaronder naaigerei] bij de hand te hebben.

Textielfestival Leiden 2020

Voor meer informatie kun je ook de website van het Textielfestival volgen 

Aan de leden van het Quiltersgilde

Het Quiltersgilde nodigt haar leden uit hieraan mee te werken met een quilt met een minimum maat A5 [15 x 21 cm] omtrek 72 cm tot een maximum omtrek van 3 meter. Driedimensionaal werk is mogelijk in overleg.
Natuurlijk kun je  ook als groep een of meerdere quilts inleveren. Bij  een groot aanbod zal een selectie plaatsvinden.
Het  werkstuk dient 1 september 2019 gereed te zijn.

Graag digitaal aanmelden. Je kunt maximaal 2 foto’s meesturen, die vooraf opgeslagen zijn met achternaam-titel quilt.

Klik hier om je inzending in te sturen

 

Pin It on Pinterest

Shares
X