Tentoonstelling van Miniatuurquilts in Rijswijk

Tentoonstelling van Miniatuurquilts in Rijswijk

21 januari 2019.

We zijn druk bezig

We schrijven zaterdag 12 januari 2019 en hebben net een overleg over de Tentoonstelling  van Miniatuurquilts 2019 achter de rug.
Zoals bekend is deze tentoonstelling dit jaar  te gast bij de “Patchwork en Quiltdagen” in de Broodfabriek in Rijswijk.
Dit betekent voor ons dat we een aantal zaken niet meer hoeven te regelen. Zo is er bijvoorbeeld geen aparte kassa voor de bezoekers van onze tentoonstelling, is er een horecagelegenheid in het pand waardoor geen catering nodig is voor onze medewerkers en vrijwilligers, worden workshops gegeven door winkeliers die op de beurs staan en hoeven wij geen mensen te zoeken die een workshop willen geven, workshops in te roosteren en naaimachines mee te nemen!

Flyer Patchwork en Quiltdagen Rijswijk

Er blijft echter nog voldoende over om te regelen. Bijvoorbeeld: wie komen er helpen met het inrichten van de tentoonstelling, hebben we voldoende materialen om alle quilts op te hangen, hoe gaan we de ruimte inrichten, welke boeken nemen we mee uit de bibliotheek, welke bestuursleden bemannen wanneer de infostand, wie komen er helpen met het opruimen van de tentoonstelling? Op bijna al deze vragen hebben we inmiddels een antwoord, dus wij zijn er (bijna) klaar voor.

Wat is er te zien

Wat wij zelf niet in de hand hebben is het aantal quilts dat op de tentoonstelling te zien zal zijn.
We hebben in ieder geval :

  • 152 quilts van de European Quilt Association 2018, met het thema “Boundaries”,
  • 60 quilts van quiltwinkel 100 Rozen met de uitdaging  ‘World Wide Whispers’,
  • 16 quilts van de quiltgroep Texperanto.De rest van de tentoonstelling bestaat uit quilts van leden. Dus bij deze nogmaals de oproep om een quilt te maken met het thema “Lijnenspel” en een maximale omtrek van 200 cm. Je kunt de quilt, voorzien van een label met naam en lidnummer én een ingevuld aanmeldformulier, afgeven bij de infostand van het Quiltersgilde op de Handwerkbeurs in Zwolle of opsturen naar Wilma Tackenkamp. Het aanmeldingsformulier is hier te vindenop.  Wij hopen op heel veel inzendingen.Nog een laatste tip voor wie naar Rijswijk komt: Koop het ticket zo mogelijk online en voorkom zo dat je in de rij moet staan. Je krijgt dan ook €2 korting met de code QG2019. Je kunt HIER je ticket kopen.

Tot ziens in Rijswijk!

Hartelijke groeten, Wilma en Carla, Commissie Tentoonstelling Miniatuurquilts,
mede namens Nancy en Lia (Regiovertegenwoordigers Zuid-Holland, Zuid)

 

Lijkt het je leuk om in de toekomst mee te helpen bij het organiseren van deze tentoonstelling ? Lees de vacatureomschrijving  en reageer of vraag meer informatie.  (vacature staat ook op blz. 61 van Quiltnieuws december 2018).

 


Comments

comments

X