Snuffelclinic quilten succesvol van start!

Snuffelclinic quilten succesvol van start!

Nieuw seizoen; nieuwe kansen  om een Snuffelclinic te volgen

Een flink aantal quiltwinkels heeft de Snuffelclinic Quilten in het lesprogramma opgenomen. En met succes! De meeste deelnemers hebben zich daarna meteen aangemeld voor de beginnerscursus Patchwork en Quilten!

De Snuffelclinic is bestemd voor iedereen die kennis wil maken met patchwork en quilten. In 3 uur tijd leer je hoe je een vlinder kunt maken. Dit kan zowel met de hand als met de naaimachine. Je hoeft geen eigen materiaal mee te nemen. Voor € 29,50 per persoon is alles inclusief.


Kijk op deze pagina voor meer informatie en waar de Snuffelclinic wordt gehouden in het land.
Hieronder een indruk van een aantal van de inmiddels gehouden Snuffelclinics!

Quiltshop Vlijtig Liesje in Tienhoven

Op 30 juni 2017 was de eerste Snuffelclinic bij Quiltshop Vlijtig Liesje. De deelnemers vonden het geweldig en hadden nog nooit aan patchwork gedaan. Na deze informatieve ochtend, gingen zij trots met hun eerste vlinderblok naar huis. Bij sommigen, begon het quiltvirus al en zij waren beslist van plan om op les te komen. Ook naar het stukje geschiedenis werd ademloos naar geluisterd.


De Sampler in Haarlem

Het werd een klein feestje bij de Sampler in Haarlem op 17 juni 2017. Dat klinkt misschien wat overdreven maar feit was dat, na een gerichte wervingsactie, een negental dames kennis konden maken met onze prachtige hobby. Negen dames die vanaf ‘nul’ wel eens wilden weten wat dat ‘kilten’…eh dames, de fonetische uitspraak is ‘kwilten’ en je schrijft het als ‘quilten’, nu is.

Bij binnenkomst  werd men gelijk verrast met een vrolijk pakketje stofjes plus een goody-bag met toepasselijke inhoud. De cursusleidster Tineke Rutte startte met een korte inleiding over de historie van de quiltkunst, want dat is het, en vertelde met verve dat deze hobby een vrij groot gevaar inhoudt: je raakt er namelijk aan verslaafd!
Het maakt je hoofd leeg, je komt tot rust en je creëert prachtige werkstukken in traditionele of moderne stijl.

Daarna startte men met het landelijk snuffelclinic-patroon, het maken van een vlinder.


Veltrop in Grootebroek

In de week van 5 t/m 8 september hebben we ons 25 jarig jubileum van Veltrop Shop gevierd. De clinic vond plaats op vrijdag 8 september. Van de toegestuurde materialen hebben we een leuk cadeau gemaakt waar we zelf nog iets aan hebben toegevoegd.
We hadden 4 cursisten en ze waren alle 4 enthousiast.

De foto’s spreken voor zich.

   


Maaike Bakker in Diever

Vrijdag is mijn atelier geopend: dan kan iedereen binnenlopen voor stof, patronen of advies. Ik heb dan ook tijd en ruimte voor het geven van een workshop aan één of twee mensen. Eind augustus kwamen Mirjam en haar 10 jarige dochter Eline op een vrijdag een (iets aangepaste) Snuffelclinic bij mij volgen. ’s Ochtends hebben beiden een paper piecing hart gemaakt en ’s middags heeft Mirjam de vlinder van de Snuffelclinic gemaakt. Een gezellige dag met geweldig resultaat.


Mabel Reedijk in Dordrecht zegt het ook met foto’s
Quiltshop Leur in Etten-Leur stuurt de volgende foto’s
Quiltboutique in Den Haag

Afgelopen zaterdag was geweldig leuk. We zijn uiteindelijk met 4 cursisten gestart en allemaal willen ze graag doorgaan in september met de beginnerscursus. Ik heb de strakke vlinder met ze gemaakt. Drie  x op de naaimachine en 1 x met de hand. Gelukkig liep de handmatige tijdens het maken van de vleugels helemaal in pas. De langere stukken gaan natuurlijk wat trager, maar dat vond ze geen probleem.
Een leuk gezelschap.

 

Quiltpalace & De Wolmand in Staphorst

De snuffelclinic zit er op. Het was een leuke, gezellige en leerzame morgen voor de dames. Het werkje was na 2 ½ uur niet helemaal af, maar met wat extra uitleg en de uitleg die bij de snuffelclinic op papier staat komen de dames er wel uit. Iedereen was enthousiast en tevreden, een super ochtend!


Comments

comments

WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com

Pin It on Pinterest

Shares
X