September Home Circle, het nieuwe blok


Hoe is het bij jullie in de ‘quiltkeuken’? Komt er af en toe wat lekkers op tafel of is het vakantiestop? De Nieuwe Wending Uitdaging variaties op het blok van de maand augustus zijn weer heel verrassend. En onderhand zie je ook van alle deelnemers een eigen stijl, of het nou om een bepaalde kleurstelling gaat of een speciale methode. Leuk en ik zou zeggen ga zo door! We hebben nog een paar maanden te gaan. Dit is de link voor de Facebookgroep.

Blokken van augustus

In de Facebookgroep stonden weer heel afwisselende blokken.

 

Het blok van deze maand

Het blok van de maand september heeft verschillende namen: Home Circle Mrs. Anderson’s Quilt, Rolling Square, Garden of Eden. Met deze namen in je hoofd kun je misschien al wat variaties bedenken. In tegenstelling tot de andere blokken komt dit uit het hoofdstuk: five-patch. Ik heb 2 ontwerpen getekend en ga erover nadenken of ik het al tijd vind voor herfst kleuren of dat ik nog een beetje in de zomer blijf hangen. Het weekend naar de camping, dus genoeg tijd om daarover na te denken.

De eerste blokken voor september zijn getekend

Wat doen jullie? Vormen de seizoenen ook een inspiratiebron qua kleurenpalet voor jullie?

Ik kijk uit naar de september variaties!
Hier nog een link naar YouTube voor een uitleg over het maken van dit blok in de traditionele vorm. Om alvast in de stemming te komen.

https://www.youtube.com/watch?v=PUJVNo4CDzo

Succes!!

Rose-Anne en Richarda

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.