Quilts in Deventer

Hier hebben we alle informatie over de diverse activiteiten per locatie overzichtelijk bij elkaar gezet. De verschillende locaties zullen duidelijk zijn aangegeven op de plattegrond van de winkelroute. Hou deze pagina in de gaten, want hij wordt regelmatig bijgewerkt met actuele informatie.

Lebuinuskerk

Algemene Tentoonstelling

Deze tentoonstelling wordt georganiseerd door het Quiltersgilde.

Op deze mooie locatie vindt dit jaar de Algemene Tentoonstelling van quilts, gemaakt door leden van het Quiltersgilde, plaats. Tevens is er de presentatie van de eindwerkstukken van Quilten Speciaal 14. Omdat het ons jubileumjaar is vragen we iedereen om z’n feesthoed op te zetten.

 

Lebuinuskerk, Latijnse School en de Fermerie:

Jubileum quiltjes

Deze tentoonstelling wordt georganiseerd door het Quiltersgilde

De jubileum quiltjes gemaakt van de lapjes die we vorig jaar uitgedeeld hebben tijdens de Algemene Tentoonstelling in Alkmaar zijn te zien op 3 verschillende locaties. Het enthousiasme was zo groot dat we ruimte hebben moeten bijhuren om ze allemaal een plekje te geven. In totaal zijn er 267 quiltjes te bewonderen verspreid over 3 locaties.

Latijnse School en Lebuinuskerk:

Workshops

Er worden zowel in de Lebuinuskerk als in de Latijnse School diverse workshops gegeven. Alle informatie hierover is hier te vinden.

Penninckshuis

BadAssQuilters

Deze tentoonstelling wordt georganiseerd door Quiltshop 100 rozen.

In  het Penninckshuis zullen er naast veel andere quilts, 16 quilts van de BadAssQuilters te zien zijn.

De Dutch BadAss Quilters is een groep van 8 fanatieke quiltsters uit verschillende delen van het land. Daarnaast bestaat er sindskort BadAss Quilters Junior, een groep die op dit moment uit 4 tieners bestaat.

De naam BadAss betekent vrij vertaald ‘stoer’ en is afkomstig van de Amerikaanse BadAss Quilters Society die stelt:

De groep maakt allerlei soorten en stijlen quilts, maar vooral quilts die je kunt gebruiken.

Quilts om onder te slapen, over je heen te trekken als je het koud hebt, onder te kruipen als je je niet lekker voelt of om mee te knuffelen omdat de quilt van kleding

is gemaakt van iemand die je dierbaar was.

De complete groep is op vrijdag en zaterdag aanwezig  en vertelt graag meer over de tentoongestelde quilts, maar zeker ook over het quilten in het algemeen.

Het afgelopen jaar heeft de groep zich aangesloten bij www.quiltsvoorvluchtelingen.nl  en  voor dit project ongeveer 25 quilts gemaakt.

Dit najaar zullen deze quilts aan kinderen van vluchtelingen worden overhandigd zodat zij iets van zichzelf hebben en zich welkom voelen.

Op verzoek worden vrijdag en zaterdag show-and-tells  van deze quilts verzorgd.

De BadAss Quilters doen mee met de tentoonstelling in de hoop dat steeds meer mensen besmet raken met het quiltvirus.

Als je de groep via facebook wilt volgen kan dat via: https://www.facebook.com/groups/dutchbadassquilters

https://www.facebook.com/events/726368440820371/

Penninckshuis

Groene mannen tentoonstelling

Deze tentoonstelling wordt georganiseerd door Quiltshop 100 rozen.

Een jaar geleden werd in Deventer ‘Het Groene Mannen project’ gestart. Na een aantal groeps quilts leek het ons leuk om met groep quilters quilts rond een thema te bedenken en elkaar te helpen groeien in het creatieve proces.

De hoofdkleur werd groen en met Keltische symbolen gingen we aan de slag. “The Green Man” werd het hoofd thema. In Deventer vind je ze op diverse plekken in de binnenstad.
Na een stadswandeling doken we in de kast op zoek naar ieders mooiste kleur groen. Geweldig om mee te maken en enorm inspirerend.

Het Groene mannen project wordt gevormd door de dames en heer op de foto; Wilma Krol, Petri Aygünes-Dermout, Jeltje van Essen, Marion Bartels-van Den Ouweland, Wilfried Peters en Henk de Buurman bij Quiltshop 100 rozen. Ook Anita van den Ouweland, Tineke van de Weerd en Etje Bunschoten maken groene mannen quilts

Er zijn inmiddels al aardig wat quilts klaar en de diversiteit ervan is fantastisch.

Meer foto’s staan op https://www.facebook.com/groups/1545729858888321/search/?query=groene

https://www.facebook.com/events/2180364895525551/

 

Diverse winkels in de Walstraat

Deze tentoonstelling wordt georganiseerd door Jeltje van Essen.

Ook in Syrië bloeit ieder jaar de natuur weer op, zitten de mensen avonds op terrassen en zijn ze helemaal klaar met de oorlog.

En dan zou ik zo graag dat goede leven met hen willen delen.

Dat goede en positieve zie ik in de kunst van de Syrische kunstenaar Nizar Ali Badr en vriend de journalist Sajiyousef. En ja, de kunst van Nizar Ali Badr kan alleen digitaal naar Deventer komen. Dus hoe maak je daar nou een tentoonstelling van? Ook Nizar Ali Badr blijft in Syrië, waar hij kantoor houdt in de rotsen van Mount R.

Met de huidige technische mogelijkheden is het afdrukken van kunst op hoogwaardige materialen zoals glas, acrylaat en metaal goed te doen. Op deze wijze is het heel goed mogelijk om een tentoonstelling in te richten. Daarbij komen een aantal quilts, borduurwerken en het werk van diverse edelsmeden in de Walstraat, gebaseerd op het gedachtengoed en werk van Nizar Ali Badr.

Voor de Art for Syria tentoonstelling in Deventer van 1 t/m 15 september is een eerste statement gemaakt met de “Syrische schapen quilt”, gebaseerd op de kunst van Nizar en gebruiken schapenwol van de Deventer Schaapskudde als verbindende factor.

 

De Keizerskroon:

Lezingen worden georganiseerd door Rhinetex.

Aurifil Masterclass

Heb je altijd al alles willen weten over Aurifil garen? En wil je zien hoe dit geweldige garen gemaakt wordt in Italië, krijg alle uitleg over het hoe en waarom door een van onze Aurifil professionals.

Tijdens de Algemene Tentoonstelling in Deventer worden er door Rhinetex op de donderdag en vrijdag om 14:00 lectures georganiseerd.

De kosten zijn €3,00. Dit is inclusief gratis kopje koffie en goodiebag.

P.s. maximaal 50 personen per dag. Entree kaartjes te koop bij de informatiestand van het Quiltersgilde in de Lebuinuskerk.

WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com

Pin It on Pinterest

Shares
X