Quilt National ’23 in de Dairy Barn Arts Center in Athens, Ohio

Vorige week was ik erbij: bij de opening en award ceremonie van Quilt National ’23 in de Dairy Barn Arts Center in Athens, Ohio. Het was een geweldige ervaring om samen met tal van bekende quilters hierbij aanwezig te mogen zijn. HIER is het verhaal van mijn quilt die voor deze quilt show is geselecteerd.

 

Award ceremonie en Best of Show

Het is alweer de 45ste keer dat deze biënnale van moderne art quilts word georganiseerd. De jury, bestaande uit Dr. Carolyn Mazloomi, Irene L Roderick en Chiaki Dosho, had uit 674 inzendingen 81 kunstwerken geselecteerd, waaronder ook die van mij. Tijdens de openings ceremonie werden verschillende prijzen uitgereikt: Best of Show, Award of Excellence (vakmanschap), Most Innovative use of Material Award, Emerging (opkomend) Artist Award, Best International Artist Award (not me), Outstanding Machine Pieced Quilt Award, Handwork Award, SAQA Award, Juror’s Award, Persistence Pays Award (de aanhouder wint).

Best of Show Mary Mattimoe

Deze quilt ‘Not Enough Time‘ kreeg de prijs Best of Show. In de ‘artist statement’, het verhaal achter deze quilt, vertelt dat Mary samen met Krissie Carter en Wanda Walters werkte bij de openbare bibliotheek in de stad waar ze toen woonde. Terwijl deze vrouwen aan het werk waren werden ze doodgeschoten door een 16-jarige. De quilt vormt een aanklacht tegen de overheid omdat ze sindsdien niets gedaan hebben om dit soort geweld te voorkomen. De quilt is op canvas gespannen en Mary heeft de uitleenkaartjes, die op dat moment in de lades van hun bureautafels lagen, verwerkt.

Mary Mattimoe is opgegroeid in Roswell, Georgia, waar ik ruim 30 jaar geleden in een quiltwinkeltje heb leren patchen en quilten.

Andere quilts in deze show

Klik op de foto’s voor een close-up en voor de naam van de quilter en de quilt.

 

 

Pilar Donoso ken ik nog uit Santiago, Chili. Zij heeft daar een quiltwinkel waar ik af en toe stof kocht in de tijd dat ik daar woonde. Haar quilt illustreert haar gevoelens over wat haar zus is overkomen nadat zij overleed aan kanker.

 

 

Een catalogus van alle art quilts

Dit is slechts een kleine selectie van de foto’s die ik heb gemaakt. Van elke editie van Quilt National is een prachtige catalogus uitgegeven, zo ook deze keer. Alle kunstenaars kregen dit boekwerk met op elke pagina een foto van één quilt. Met een aantal heb ik handtekeningen kunnen uitwisselen, geplaatst bij hun eigen werk. De catalogus is te koop bij  The Dairy Barn Arts Center.

Groepsfoto met bijna alle deelnemende kunstenaars

Mijn quilt Summer Garden is tijdens de opening aangekocht door een privé verzamelaar. Maar eerst blijft deze tentoonstelling te bezichtigen tot 11 september en daarna gaat de hele selectie voor de duur van 2 jaar op tour langs verschillende musea en tentoonstellingen. Hopelijk kom ik mijn quilt dan nog een keertje tegen!

Groetjes, Hilde Hoogwaerts

1 antwoord
  1. Mien Boerekamp-Sleutels zegt:

    Hilde, daar mocht jouw “Summer Garden ” toch maar mooi tussen hangen en op tour door Amerika ! CHAPEAU !

    Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *