Een quilt voor de Algemene Tentoonstelling en meer in de agenda!?

Al enige jaren staat er in mijn agenda de uiterste datum om een quilt aan te melden voor de Algemene Tentoonstelling van het Quiltersgilde.

En…… raden jullie het al! Het lukt me niet. In eerste instantie omdat ik het heel spannend vind om iets voor een tentoonstelling aan te melden. Is mijn werk wel netjes genoeg? Is de techniek wel de moeite waard om te laten zien op zo’n tentoonstelling? Kan ik iets met het thema wat elk jaar wordt gegeven? En heb ik wel voldoende tijd om de quilt af te kunnen maken? Kortom, durf ik wel! Ja, dit jaar durf ik wel, maar door allerlei omstandigheden is de quilt niet af gekomen en doe ik dit jaar dus (weer) niet mee. Maar volgend jaar……….och, ik zie wel.

Ik ga zeer zeker kijken in de Grote kerk te Alkmaar klik voor meer info. Ik weet van veel leden dat die in spanning zitten te wachten!? Op dit moment, donderdag 11 mei , buigt de selectiecommissie zich over heel veel foto’s.  Daarna krijgen de geselecteerden bericht of hun quilt te zien zal zijn van 6 tot en met 10 september.

Deze quilt zal zeker te zien zijn.

En welke quilts zullen er straks in deze mooie kerk nog meer te zien zijn!?

 

Wat staat er nog meer in de agenda?

Als beursbouwer van het Quiltersgilde heb ik deze maand geen activiteit. En als blogger lees je nu mijn quebbeltje. Maar mijn derde activiteit is vanaf dit jaar dat ik ook het een en ander voor de Quiltexpresse ga doen en ben ik dus wel een beetje betrokken bij de Algemene Tentoonstelling van dit jaar. Samen met Marjon Hoftijzer ga ik er voor zorgen dat alle geselecteerde quilts naar Alkmaar komen. In een volgende quebbel zal ik daar meer over vertellen.

 

* In het Historich Museum “De Tien Malen” te Putten kun je kennis maken met de Quiltcultuur.

* In Scherpenzeel hangen Art-Quilts te bewonderen.

* Op 27 en 28 mei de Textielbazaar te Waalre.

* En vanaf morgen staat er VAKANTIE in mijn agenda. Ik ga ons “kemperke” inpakken om een paar dagen rond te toeren. En wie weet komen we wel (toevallig) langs een tentoonstelling of quiltwinkel om een kijkje te gaan nemen!

 

 

Het belangrijkste wat in elke agenda zou moeten staan is wel genieten van die dingen die op je pad komen.

Waar genieten jullie van?

En voor de leden die een quilt hebben aangemeld voor de Algemene Tentoonstelling! Ik hoop dat er een deze dagen een positief bericht op de mat valt dat de quilt mag  “hangen”  in Alkmaar.

 

Hartelijke groet van Quebbel, Maria Teeuwe-Holtslag.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *