Quiltnieuws

Quiltnieuws is het verenigingsblad van het Quiltersgilde en verschijnt vier keer per jaar: in de eerste week van maart, juni, september en december. Quiltnieuws is het verenigingsblad van het Quiltersgilde en niet in de boekhandel te koop. Elk kwartaal verschijnt er een nieuwe uitgave van 80 pagina’s met mooie en interessante artikelen, vaste rubrieken met patronen, interviews, een prikbord en informatie. Leden kunnen kopij insturen en foto’s van hun werk. Het blad is enerzijds informatief en verdiepend, anderzijds is het een gezellig blad om regelmatig door te bladeren, in te lezen en inspiratie uit te putten.

De redactie van Quiltnieuws bestaat uit een kernredactie van 4 personen, aangevuld met 4 redactieleden.

Binnen de redactie zoeken wij versterking van een redacteur, die affiniteit en kennis heeft van `Modern Quilting`,
Heb je interesse voor deze (vrijwillige) functie ? Neem dan contact op via  e-mail redactie@quiltersgilde.nl voor meer informatie of kom langs in de redactiestand op de Algemene Tentoonstelling in Alkmaar

Opsturen van kopij voor een volgend nummer, waar vooraf een afspraak over gemaakt is met de redactie, graag 2 weken na het verschijnen van het nieuwste nummer.

Redactionele bijdragen voor Quiltnieuws kunt u, onder vermelding van uw lidmaatschapsnummer, zenden aan
Redactie Quiltnieuws
Albert Schweitzerstraat 31,
1111 KH Diemen

 

Tips voor het maken van foto’s voor publicatie

Wekelijks krijgen wij post van leden met foto’s van werkstukken binnen. Hoewel wij de quilts altijd waarderen, zijn veel foto’s helaas om technische redenen niet bruikbaar voor ons blad. Als je de volgende tips ter harte neemt, maakt de foto meer kans om geselecteerd te worden voor publicatie in Quiltnieuws als:

  • De quilt helemaal af is.
  • De quilt helemaal op de foto staat en recht van voren gefotografeerd is.
  • De foto scherp  is.
  • Schrijf niet op de achterkant van de foto, dit drukt door, waardoor de foto ongeschikt wordt voor het drukproces. Een beschreven sticker op de achterkant plakken kan natuurlijk wel. Een foto met datum-print op de voorkant is ook niet goed bruikbaar.
  • Knip niet in de  foto.
  • Digitale foto’s mailen kan als je camera minimaal 3.0 megapixels heeft. Geef de foto je naam, zodat wij terug kunnen vinden welke foto bij welke tekst hoort! Ook afdrukken van digitale foto’s zijn bruikbaar.
  • Graag vermelden of het materiaal teruggestuurd moet worden. Dan graag een voldoende gefrankeerde, aan jezelf geadresseerde envelop bijsluiten.

Benieuwd wat er allemaal te zien en te lezen is in Quiltnieuws ?
Kijk hier voor de inhoud van de laatste Quiltnieuws

Inhoud andere uitgaves van Quiltnieuws

 

 

 

 

WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com

Pin It on Pinterest

Shares
X