Quiltnieuws

07 augustus - 2020
Quiltnieuws is het verenigingsblad van het Quiltersgilde en verschijnt vier keer per jaar: in de eerste week van maart, juni, september en december. Quiltnieuws is niet in de boekhandel te koop.
Elk kwartaal verschijnt er een nieuwe uitgave van 84 pagina’s met mooie en interessante artikelen, vaste rubrieken met patronen, interviews, een prikbord en informatie. Leden kunnen kopij insturen en foto’s van hun werk. Het blad is enerzijds informatief en verdiepend, anderzijds is het een gezellig blad om regelmatig door te bladeren, in te lezen en inspiratie uit te putten.

De redactie van Quiltnieuws

De redactie van Quiltnieuws bestaat uit een vaste redactie van 6 personen.

Inge van Koningsveld, hoofdredacteur; emailadres: inge.vankoningsveld@quiltersgilde.nl

  • Harry Roelands, fotograaf;
  • Marlies van Huijgevoort, secretaris; emailadres: marlies.vanhuijgevoort@quiltersgilde.nl
  • Redactiemedewerkers: Gerda de Jong, Gemma Versluys, Marjolein den Oudsten, Paulien Slutter en Marianne Bergkamp;

Naast het vaste team van redactiemedewerkers maakt Quiltnieuws gebruik van een netwerk van auteurs en kopij van leden.

Heb je interesse om (af en toe) voor Quiltnieuws te schrijven? Neem dan contact op via  e-mail redactie@quiltersgilde.nl voor meer informatie of kom langs op een van de beurzen of tentoonstellingen waar het Quiltersgilde aanwezig is met een stand.

Redactionele bijdragen voor Quiltnieuws kun je, onder vermelding van jouw lidmaatschapsnummer, zenden aan: redactie@quiltersgilde.nl of via de post aan:
Redactie Quiltnieuws
Albert Schweitzerstraat 31,
1111 KH Diemen

Tips voor het maken van foto’s voor publicatie

Wekelijks krijgen wij post van leden met foto’s van werkstukken binnen. Hoewel wij de quilts altijd waarderen, zijn veel foto’s helaas om technische redenen niet bruikbaar voor ons blad. Als je de volgende tips ter harte neemt, maakt de foto meer kans om geselecteerd te worden voor publicatie in Quiltnieuws als:

  • De quilt helemaal af is.
  • De quilt helemaal op de foto staat en recht van voren gefotografeerd is.
  • De foto scherp  is.
  • Schrijf niet op de achterkant van de foto, dit drukt door, waardoor de foto ongeschikt wordt voor het drukproces. Een beschreven sticker op de achterkant plakken kan natuurlijk wel. Een foto met datum-print op de voorkant is ook niet goed bruikbaar.
  • Knip niet in de  foto.
  • Digitale foto’s mailen kan als je camera minimaal 3.0 megapixels heeft. Geef de foto je naam, zodat wij terug kunnen vinden welke foto bij welke tekst hoort! Ook afdrukken van digitale foto’s zijn bruikbaar.
  • Graag vermelden of het materiaal teruggestuurd moet worden. Dan graag een voldoende gefrankeerde, aan jezelf geadresseerde envelop bijsluiten.

Benieuwd wat er allemaal te zien en te lezen is in Quiltnieuws ?
Kijk hier voor de inhoud van de laatste Quiltnieuws

Inhoud andere uitgaves van Quiltnieuws

Oude exemplaren van Quiltnieuws kunnen besteld worden door het verschuldigde bedrag  (€ 7,50 per stuk, inclusief portokosten) met een duidelijke vermelding van het (de) gewenste nummer(s) over te maken op bankrekening NL22 RABO 0354 9365 30 t.n.v. Quiltersgilde. Vermeld ook je adres en lidnummer dan krijg je je bestelling thuis gestuurd.

Alleen nummers vanaf nummer 131 zijn nog verkrijgbaar. Oude nummers worden niet meer naar het buitenland verstuurd.

 

X