Quiltnieuws

Quiltnieuws is het verenigingsblad van het Quiltersgilde en verschijnt vier keer per jaar: in de eerste week van maart, juni, september en december. Quiltnieuws is bestemd voor onze leden en niet in de boekhandel te koop. Het blad oogst ieder jaar weer veel lof. De inhoud bestaat uit mooie en interessante artikelen, vaste rubrieken met patronen en leuke interviews. In iedere Quiltnieuws wordt een oproep aan de leden gedaan om foto’s van quilts in te sturen rondom een thema.

De redactie van Quiltnieuws bestaat uit een kernredactie van 4 personen, aangevuld met nog eens  4 redactieleden.

Opsturen van kopij voor een volgend nummer, waar vooraf een afspraak over gemaakt is met de redactie, graag 2 weken na het verschijnen van het nieuwste nummer.

Redactionele bijdragen voor Quiltnieuws kunt u, onder vermelding van uw lidmaatschapsnummer, zenden aan
Inge van Koningsveld
Redactie Quiltnieuws
Pater Pirestraat 5
1111 KP Diemen

Tips voor het maken van foto’s voor publicatie

Wekelijks krijgen wij post van leden met foto’s van werkstukken binnen. Hoewel wij de quilts altijd waarderen, zijn veel foto’s helaas om technische redenen niet bruikbaar voor ons blad. Als je de volgende tips ter harte neemt, maakt de foto meer kans om geselecteerd te worden voor publicatie in Quiltnieuws als:

  • De quilt helemaal af is.
  • De quilt helemaal op de foto staat en recht van voren gefotografeerd is.
  • De foto scherp  is.
  • Schrijf niet op de achterkant van de foto, dit drukt door, waardoor de foto ongeschikt wordt voor het drukproces. Een beschreven sticker op de achterkant plakken kan natuurlijk wel. Een foto met datum-print op de voorkant is ook niet goed bruikbaar.
  • Knip niet in de  foto.
  • Digitale foto’s mailen kan als je camera minimaal 3.0 megapixels heeft. Geef de foto je naam, zodat wij terug kunnen vinden welke foto bij welke tekst hoort! Ook afdrukken van digitale foto’s zijn bruikbaar.
  • Graag vermelden of het materiaal teruggestuurd moet worden. Dan graag een voldoende gefrankeerde, aan jezelf geadresseerde envelop bijsluiten.

Benieuwd wat er allemaal te zien en te lezen is in Quiltnieuws ?
Kijk hier voor de inhoud van de laatste Quiltnieuws

 

 

 

 

Pin It on Pinterest

Shares
X