Vlieg met me mee – Algemene Tentoonstelling 2018

Thema : Vlieg met me mee

2018 is ons jubileumjaar. Het Quiltersgilde bestaat  dan 35 jaar.
Dit gaan we vieren in de stad, die in dat jaar ook een jubileum viert en wel  haar 1250-jarig bestaan: DEVENTER.
Met het thema ‘Vlieg met me mee’ kun je alle kanten op,  een trip naar de toekomst, een associatie met een liedtekst, luchtkastelen ?
We zijn benieuwd wat iedereen er van weet te maken.

De posterquilt

poster Deventer 2018

Alle quilts en de Jubileumquilts

Het is bekend welke quilts kunnen hangen in de Grote of Lebuïnuskerk (Grote Kerkhof 38, 7411 KV Deventer),  en alle mensen hebben hierover bericht gehad. De Quiltexpresse is met haar werk begonnen.

Maar ook alle jubileumquilts komen te hangen op deze Algemene Tentoonstelling. (Meer lezen over de jubileumquilts? Dat kan HIER)
In totaal zijn er 280 jubileumquilts aangemeld. Volle bak dus! Veel te zien straks in Deventer.

Wat is er nog meer te zien of te doen ?

De bibliotheek van het Quiltersgilde is met een deel van de collectie boeken aanwezig. Op vertoon van jouw ledenpas kun je ter plekke boeken lenen. Andere jaren werd de aanwezigheid van de bibliotheek erg gewaardeerd.

Er komt een Quiltcafe , waar een Quiltdokter aanwezig is!!
Heb je problemen of vragen met een  quilt, neem je quilt mee en vraag om advies.

Informatie over winkels, workshops en demonstraties komt in de komende periode en wordt hier op het blog gepubliceerd, In de Quiltnieuws van september komt zoals altijd een overzicht te staan.

Quiltroute in de binnenstad van Deventer

Er wordt druk gewerkt aan het opzetten van een Quiltroute door de stad. Diverse winkels tussen het NS station en de kerk hebben in hun etalages een quilt(je) hangen om de feestvreugde te vergroten. Dit maakt het mooie centrum van Deventer tot een echte Quiltstad.

 

Toegankelijkheid Tentoonstelling

Op een tentoonstelling van het Quiltersgilde worden geen honden toegelaten.

De Tentoonstelling wordt gehouden in de Grote of Lebuïnuskerk. Adres: Grote Kerkhof 38, 7411 KV Deventer.  Ook in de nabij gelegen Latijnse School vinden activiteiten plaats.
De kerk is rolstoeltoegankelijk maar kent een aantal beperkingen, zoals de prachtige grafstenen in de vloer. Deze kunnen het lopen bemoeilijken.Er is een traplift aanwezig voor de crypte, en er zijn rolstoelbanen en een aangepast toilet.
De Latijnse School is niet rolstoeltoegankelijk.

Foto’s van de Algemene Tentoonstelling

Tijdens de Algemene Tentoonstelling kunnen sfeerfoto’s gemaakt worden, waarop bezoekers soms herkenbaar zijn. Deze foto’s kunnen gebruikt worden op onze website, sociale media en in Quiltnieuws. Door de Algemene Tentoonstelling te bezoeken gaat men hiermee akkoord.

Regels voor het  veilig versturen van de quilt;

Hoe maak je een hoes, een tunnel en een label. Kijk HIER

Commissie Algemene tentoonstelling :
t.a.v. Gerrie Schoonebeek,
A.v.d. Horstlaan 156, 3752 VR Bunschoten

Eventuele vragen kun je stellen via att@quiltersgilde.nl

X