Oproep: Laat je kunsten zien in Den Bosch

Oproep: Laat je kunsten zien in Den Bosch

21 oktober 2019.

Van donderdag 14 november tot en met zaterdag 16 november wordt voor de tweede keer het Textiel Plus’ festival gehouden in de Brabant Hallen in Den Bosch. Wat vroeger in Nieuwegein de ‘Handwerk en Quiltdagen’ waren is nu omgetoverd tot een veel breder festijn. Een festival voor textielliefhebbers in de breedste zin van het woord. En het Quiltersgilde roept de bezoekers op om hun kunsten te komen laten zien!

Textielplein

Dat er tijdens de Textiel Plus beurs voor iedereen wat te zien en te doen komt mede door de aanwezigheid van een ‘textielplein’. Net als vorig jaar is er een plein gecreëerd waar alle textielverenigingen zich kunnen presenteren. Dit staat vooral in het teken van het komende Textiel Festival wat in mei volgend jaar in Leiden plaatsvindt. De textielverenigingen vallen onder de paraplu van het STIDOC.

plaategrond textielplein Textiel PlusKunstenaarsprojekt

Bij het Quiltersgilde kun je zien waaraan we, in samenwerking met de Leidse kunstenaar Fleur van den Berg, werken. Fleur wil met ongeveer 500 engelenvleugels een groot, zwevend kunstobject maken voor de Pieterskerk. Op de website van het Quiltersgilde staat een teller waar we bijhouden hoeveel engelenvleugels er al gemaakt zijn. Ook is er een kans om tickets te winnen voor het Textiel Plus Festival als je voor 30 oktober 3 vleugels instuurt. Voor details zie dit bericht. Ook hier lees je meer over dit project.

 

Je kunt ook je gemaakte vleugels inleveren bij onze stand op het textielplein!!
Wij van het Quiltersgilde zullen daar zitten om vleugels te maken, schuif aan en doe mee. We zitten daar met 2 naaimachine, een daarvan krijgen we te leen van Inge naaimachines uit Eindhoven

We werken met deze prachtige witte patchworkstof , met dank aan  Atelier Atelier de Quiltsteek

OPROEP: Laat je kunsten zien

Als je van plan bent om het Textiel Plus Festival te bezoeken denk dan eens na of je een leuke techniek of spannend materiaal hebt om aan ons te laten zien. Wij nodigen alle bezoekers uit om voorbeelden mee te nemen of ons tijdens de beurs iets te laten zien aan de grote demonstratietafels die we tot onze beschikking hebben.

En weet je niet hoe je verder moet met de vleugels? Neem mee en wie weet kunnen we je helpen!

Organisatie

Vanuit het Quiltersgilde is Cora Piena onze coördinator voor deze beurs. Zij regelt de vrijwilligers en zorgt voor de opbouw en verzamelt materialen.

Mocht je materialen willen doneren of vragen hebben dan kun je haar een mail sturen: cora.piena@quiltersgilde.nl

Tot ziens in de Brabant Hallen tijdens het Textiel Plus Festival!

Rose-Anne de Haan


Comments

comments

X