Feestelijke opening Punt 74, doorstart Quiltboerderij de Naaidoos

Feestelijke opening Punt 74, doorstart Quiltboerderij de Naaidoos

 

In Nieuw-Buinen, aan het Zuiderdiep 74, opent op zaterdag 3 maart Punt 74 haar deuren. Dat wordt gevierd van 13.00 tot 17.00 uur! De opening zal worden verricht door wethouder Freek Buijtelaar.

Quilts, Cadeau’s en Meer

In het voormalige pand van De Naaidoos zal opnieuw een quiltwinkel een plek vinden. Hier zal een collectie quiltstoffen worden aangevuld met alle benodigde andere quiltmaterialen.


Expositie

Daarnaast is er een steeds wisselende expositie van quilts die in zoveel mogelijk stijlen te zien zullen zijn van traditioneel tot art-quilts. Zo is er afwisselend voor ieder wat wils te zien.

De openingsexpositie is een tentoonstelling van textielkunst uit de nalatenschap van kunstenares Henni Wouda. Een prachtige bundel waarin haar werk wordt gecombineerd met haar gedichten zal tijdens deze expositie eveneens te koop zijn.

Winkel

In de toekomst ligt het in de bedoeling om in het atelier achter de winkel ook workshops op het gebied van quilttechnieken en andere textiele werkvormen aan te bieden.

De winkel loopt over in een ruimte waar een verzameling unieke cadeauartikelen te vinden is. Een aantal daarvan wordt vervaardigd in het eigen aansluitende textielatelier. Andere zullen worden aangeboden door vakmensen die, evenals Punt 74, duurzaamheid en vakbekwaamheid hoog in het vaandel hebben staan.

Atelier

In het breed opgezet textielatelier, waarin allerlei textiele werkvormen beoefend zullen worden, biedt de Stichting PiTi verschillende vormen van werkervaringsplekken en dagbesteding aan voor mensen die om diverse redenen een afstand tot de arbeidsmarkt hebben. Vanuit dit atelier zal ook ondersteuning worden verleend aan het professionele verkoopteam van Punt 74, zodat werkervaring kan worden opgedaan.

In een afzonderlijk deel van het pand zal tenslotte ook nog een woonvoorziening gerealiseerd worden voor jonge mensen die op een beschermde manier zelfstandig leren wonen.

Kortom: in Punt 74 komen veel lijntjes samen!

www.punt74.nl     |             www.stichtingpitiComments

comments

Pin It on Pinterest

Shares
X