Op weg naar Deventer 8 – Anders dan anders

katoenen Quilttas Quiltersgilde 35 jaar

Op weg naar Deventer 8 – Anders dan anders

Anders dan anders, daar houden we van. Iedere quilt is anders dan een andere quilt, omdat we andere stofjes kiezen, andere keuze’s maken. Dus anders zijn past ons wel. Net dat eigen accent, daar zijn we naar op zoek. De komende week is er iedere dag  een bericht om iedereen op de hoogte te houden van ons feestje.

LAATSTE NIEUWS: Kaartjes voor de Aurifil lezing zijn op donderdag en vrijdag vanaf half 12 te koop.

Jubileum-tentoonstelling in Deventer

Dit jaar bestaan  we 35 jaar ! Daarom doen we het dit jaar anders, een beetje anders. Omdat het feest is en omdat het leuk is om je als vereniging eens anders te presenteren.

Een openingsact

Er is een officieel openingswoord van de wethouder van Deventer en….. er is een ludieke openingact. KOMT dat zien en beleven

Het programma ziet er zo uit:

11.00 uur                 welkomstwoord Inge Schoonderwoerd, voorzitter Quiltersgilde
11.05 uur                 wethouder Carlo Verhaar, wethouder Cultuur en Evenementen.
11.10 uur – 12.00 uur   ‘Openingsconcert door Beth & Flo, klassiek pianistes met een ‘vleugeltje’ theater!’ (www.bethflo.com).
Beth & Flo

Kaarten

Dit jaar zijn er weer nieuwe kaarten, zoals ieder jaar. MAAR de kaarten zijn niet van quilts die in de kerk hangen. De kaarten van dit jaar zijn een selectie uit alle kaarten tussen 2009 en 2017. Een greep uit onze digitale voorraad van foto’s van kaarten.
Mooie herinneringen aan voorgaande jaren. De kaarten zijn geen kopie van  eerdere kaarten. Ze zijn gemaakt van dezelfde foto maar anders weergegeven; bijvoorbeeld een andere uitsnede. EN op verzoek van velen dit jaar 2 kerstkaarten in de serie.
Laat je verrassen…

Niet één tentoonstelling maar een hele stad vol moois

Behalve in de Lebuïnuskerk zijn er ook quilts te bewonderen in de Latijnse school en de Fermerie.
Kijk voor  HIER voor de plattegrond en een overzicht wat er waar te doen is.

Samen met  Jeltje van Essen van Quiltshop 100 Rozen en Rhinetex (groothandel in quiltstoffen) is er in Deventer van alles te zien en te doen.
Op de pagina Quilts in Deventer staat ook alle informatie bij elkaar.

Even een blokje maken in het Quiltcafé

Een plek om even bij te komen, even te zitten en een gesprek te beginnen met andere quilters.  Dit jaar liggen er in het Quiltcafé stofjes voor je klaar, en een patroontje. Even lekker een blokje maken…

Quiltdokter project van Bernina

Quiltdokter

In het Quiltcafé  houdt de Quiltdokter spreekuur, tussen 10:30 en 12:00 uur en ’s middags van 13:00 tot 16:00 uur. Problemen met een blok ? Problemen met een quilt ? Leg het probleem voor aan de Quiltdokter. Zij weet een antwoord op al uw vragen ….

Leuke katoenen tas

Plastic willen we niet meer, te vervuilend voor ons milieu. Dus hebben we katoenen tassen laten maken, een HEBBE-dingetje.
Te koop bij de stand van het Quiltersgilde op de Algemene Tentoonstelling; kleur Deventer rood !

 

Nog geen lid ?? Als je tijdens de tentoonstelling lid wordt, krijg je de tas als welkomstcadeautje.

Vergeet je feestmuts niet !

Ook anders, we hebben alle mensen uitgedaagd met een feestelijk versierd hoofd op onze tentoonstelling te komen. We vieren feest en dat willen we laten zien.  Al die feestelijke feestmutsen zullen prachtige foto’s opleveren.

Tot ziens in Deventer. Tot gauw, tot donderdag, vrijdag, zaterdag en/of zondag


Comments

comments

X