Op weg naar Deventer (4) – De selectiecommissie aan de slag…

Selectiecommissie 2018

Op weg naar Deventer (4) – De selectiecommissie aan de slag…

De Selectiecommissie

 

Alle inzendingen voor de Algemene Patchwork en Quilttentoonstelling 2018 zijn door de selectiecommissie bekeken. Er is een keuze gemaakt welke quilts op de tentoonstelling komen te hangen. Alle inzenders hebben bericht ontvangen.
Doordat zoveel quilt(st)ers hun werk hebben ingezonden en niet alles in de kerk in Deventer past, moet er dus een keuze gemaakt worden. Dat is ook dit jaar weer gedaan door een drietal dames die lid zijn van het Quiltersgilde en een jarenlange ervaring hebben in het maken van quilts.

De leden van de selectiecommissieHannie de Beer uit Eindhoven is gestart zoals vrijwel iedereen met traditioneel quilten. Zij heeft de opleiding Quilten Speciaal gevolgd en maakt nu vooral art quilts. Zij geeft al jarenlang cursussen en de laatste jaren vooral op het gebied van mixed media. Kijk maar eens op haar blog quilts-han.blogspot.nl/
Carolyn Hamakers heeft de quilttraditie meegebracht uit haar geboorteland Amerika. Zij heeft vele jaren cursussen verzorgd. In de  de eerste jaren van het Quiltersgilde, heeft zij de jaarlijkse tentoonstellingen mede verzorgd. Het ging er toen heel anders aan toe vertelde ze. Alle quilts werden afgeleverd bij de kerk en vervolgens moesten zij maar zien of ze er een tentoonstelling van konden maken. Dat gaat nu veel professioneler. Maar ja wij zijn dan ook 35 jaar verder en de vereniging is natuurlijk veel groter geworden. Maar erg leuk om dit nu na zoveel jaar weer te mogen doen.
Janneke de Vries is een wereldberoemde professionele art quiltster die al vele prijzen heeft gewonnen op internationale tentoonstellingen met haar art quilts. Daarover kun je alle informatie vinden op haar website www.jannekequiltstudio.com/
Ik noem hier haar meest recente prijs: Best Stationary Machine Award in Daytona Beach Florida (USA) in maart 2018 voor de art-quilt: Harvest Home.

Selectiecommissie 2018 Algemene Tentoonstelling

van links naar rechts: Janneke de Vries, Carolyn Hamaker, Hannie de Beer

Deze drie quiltsters met een degelijke historie hebben zich vol enthousiasme gebogen over de ongeveer 260 inzendingen voor het thema “vlieg met mij mee” en de  Algemene quilts. Alle inzendingen zijn anoniem gemaakt en de commissie leest de beschrijving, bekijkt de meegeleverde foto’s en overlegt met elkaar welke inzendingen naar de tentoonstelling gaan.
Er zijn vele stijlen in de quilts en ook diverse niveaus in ervaring en de commissie is aangenaam verrast door de kwaliteit en de variatie van de inzendingen. Helaas laat het kaliber van heel veel foto’s te wensen over. Er is soms jaren gewerkt aan een quilt en dan is er een foto, die afbreuk doet aan het geleverde werk. De commissie adviseert daarom de leden die een quiltwerk inzenden, foto’s mee te zenden die de werkstukken tot hun recht doet komen.
Zonder keuze stress wordt het “werk” in de namiddag afrond.

Selectiecommissie 2018

van links naar rechts:Janneke de Vries, Carolyn Hamaker, Hannie de Beer

Eigen werk van de SelectiecommissieOp de tentoonstelling in Deventer zal van ieder lid van de commissie eigen werk hangen naast de quilt van de posters en boekenleggers.
Van Hannie de Beer hangt de art quilt met de titel “Met de wind mee”.
Carolyn Hamaker  toont de quilt met een uniek Hawaiiaans patroon, waaraan zij 25 jaar heeft gewerkt< Het wordt nu eindelijk getoond, getiteld: “Kilauea Ike” (Kilauea Power).
Tot slot een art quilt van Janneke de Vries dat zij eigenlijk had gemaakt voor de Jubileumuitdaging “African Beauty”. Hiervoor geldt: zoek de gebruikte stofjes waarvan meer dan duizend setjes zijn uitgedeeld.

Ook deze dames maken deel uit van de grote groep vrijwilligers die er voor zorgen dat er in september in Deventer een mooie tentoonstelling te zien zal zijn.


Hartelijk dank dames, veel succes met jullie werk en tot ziens in Deventer.

Gerty van Oene
Commissie Algemene Tentoonstelling


Comments

comments

X