Nog even kerst

Nog even kerst

Allereerst: Gelukkig Nieuwjaar! En ik neem jullie graag nog even mee terug naar de kerst…

Ongeveer in 2010 ben ik begonnen met quilten. Zoals wij allemaal, met een sampler.

Vóór de cursus had ik al kerststofjes gekocht voor mijn kerstkussenhoesjes, die nu ook weer op de bank liggen…

Ik ben namelijk echt zo iemand die niet kan wachten om de kerstboom op te zetten, de kamer te versieren, het raam met rode lintjes in ruitjes te delen en al die leuke dingen weer neer te zetten en op te hangen.

Alles in traditionele kleuren: rood, groen, zilverkleur overheerst…

Kerstboom

Al die leuke herinneringen, heerlijk. Onze vakanties in Amerika kenmerken zich niet alleen door quiltstores, nee….. Al voor ik de quiltstores bezocht was ik verslaafd aan de Christmasshop. Van ELKE vakantie wordt er iets meegenomen voor in de boom. Beren uit de Nationale Parken, een kerstman op een alligator uit Florida, noem maar op…

 

Eigen kerstsampler

Dus, toen ik begonnen was met quilten, was ik sneller dan het licht al bezig met een kerstquilt! Ik las natuurlijk de boeken van Jennifer Chiaverini, dus ik pikte 16 sterren uit “Sylvia’s bridal sampler”,

groene ster

 

bedacht een centraal stuk, (natuurlijk een prachtige kerstboom!)

 

Kerstboom

kocht me met blijdschap arm aan stofjes en een prachtig blad in Amerika.

Naast de 16 sterren verzamelde ik 16 applicaties; sommigen duidelijk geïnspireerd op mijn kleuterkweekachtergrond (Het Kerstverhaal naar Dick Bruna is supergeschikt om de plaatjes in een applicatie te verwerken); anderen uit dat mooie tijdschrift of uit mijn eigen fantasie.

Eén ervan is het dierbare sneeuwklokje… een symbool voor mijn vader, die zomer 2008 plotseling stierf: elke winter rond zijn verjaardag op 13 januari kreeg mijn moeder het eerste bloeiende sneeuwklokje van hem.

Er moest natuurlijk een krans in…

en een rijtje sokken…

En de hele zomer lang, de winter daarna tot ver in het voorjaar maakte ik het éne blok na het andere. Ik genoot er van… al was het wel veel werk om al die applicaties te festonneren… vlies-o-fix was in onze beginnerscursus niet aan bod gekomen 😊

 

De affo

En daar was de 1e kerst dat ik hem kon ophangen… 6 jaar terug…

Kerstsampler quilt van Hilda Wessels

Zo trots, en blij was ik.

En ieder jaar daarna, nog steeds, kan ik niet wàchten om hem weer op te hangen. Wij vieren geen Sinterklaas, dus… half november hangt ie al en verwarmt mijn hart.

Eind januari begint mijn man te mopperen dat ie nu toch echt weer weg moet.

Ik zie er NU al tegenop.

 

Hartelijke groet, Hilda Wessels


Comments

comments

WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com

Pin It on Pinterest

Shares
X