Nieuwe scholing: Verdiepingstraject in Beeldende Ontwikkeling

Gildenstraat 3, de deur staat open

Nieuwe scholing: Verdiepingstraject in Beeldende Ontwikkeling

Na 14 succesvolle opleidingen Quilten Speciaal, gaat het Quiltersgilde verder op een andere voet. De behoeften van de doelgroep zijn veranderd naar meer persoonlijke begeleiding in de ontwikkeling van een persoonlijke beeldende stijl. Daarin voorziet het Quiltersgilde met een nieuw aanbod van scholing.

Een verdiepingstraject in beeldende ontwikkeling

Een nieuwe scholing, aangeboden door het Quiltersgilde. Het is voor leden die zich verder willen verdiepen en ontwikkelen in het maken van eigen beeldend werk. Je bent op zoek naar meer intensiteit en inhoudelijkheid  maar je weet nu niet goed hoe daar vorm aan te geven. Tijdens dit traject word je gestimuleerd in het ontwikkelen van een persoonlijke beeldende stijl.

Voor wie

Deze opleiding is uitermate geschikt voor cursisten die de opleiding Quilten Speciaal hebben gevolgd of een daaraan gelijkwaardige opleiding. Kennis van de basis van quilten met diverse materialen zowel met de hand als machinaal is vereist.

Door wie

Maryan Geluk beeldend kunstenaar en coach voor kunstenaars.
Maryan Geluk heeft vele jaren les gegeven aan de Quilten Speciaal opleiding (www.maryangeluk.nl)


Voorwaarden

Het is noodzakelijk dat je een portfolio van je eigen werk kan laten zien waaruit blijkt welke stappen je reeds gezet hebt. Er wordt verwacht dat je met regelmaat en inzet thuis aan het werk gaat, het gaat om de ontwikkeling en verdieping van je eigen werk. Hoe meer je je inzet, hoe vruchtbaarder het resultaat.
Ook wordt een actieve bijdrage van je verwacht in het geven van oprechte feedback op eigen werk maar ook op het werk van andere deelnemers. Een open houding staat voorop waarin je van elkaar leert en elkaar stimuleert.

Wat goed is om te weten

In dit verdiepingstraject wordt niet gewerkt met lessen of een centraal aanbod! De coach stimuleert en geeft suggesties die aansluiten op je meegebrachte werk. Er zal ook aandacht zijn hoe werk te exposeren.
Elke bijeenkomst ben je heel nieuwsgierig naar het werk en de ontwikkeling van je medecursisten. Realiseer je dat de achtergrond van iedere cursist zal variëren ten aanzien van inhoud, materiaal, vorm, ontwerp, ruimte, gedachten en techniek. Leer van elkaar.

Inhoud

De eerste les zal in het teken staan van een individuele werkbespreking van je meegebrachte werk. De coach zal tijdens deze les de persoonlijke behoeften inventariseren van alle deelnemers.
De tweede les zal de coach een beeldpresentatie tonen die voor allen van belang is en zal dienen ter inspiratie.
De derde en vierde les zal in overleg met elkaar ingevuld worden. Denk aan presentatie,  museumbezoek, actualiteit, kijken/zien, schoonheid, techniek, andere culturen etc.

Plaats en kosten

Plaats: kantoor van het Quiltersgilde, Gildenstraat 3 te Nijkerk
Kosten: € 385,– per cursist (maximaal 8 cursisten)

kantoor Gildenstraat 3Aanmelden

Aanmelden kan per  mail naar inge.schoonderwoerd@quiltersgilde.nl. vergezeld van je digitale portfolio van minimaal 5 eigen ontwerpen, alsmede een korte motivatie waarom je deze cursus graag wilt volgen. Vermeld ook je lidnummer.
Bij voldoende deelname wordt deze groep in overleg gestart.

 

Inge Schoonderwoerd


Comments

comments

X