Nagenieten van de Tentoonstelling van Miniatuurquilts.

Nagenieten van de Tentoonstelling van Miniatuurquilts.

De Tentoonstelling van Miniatuurquilts was een daverend succes. Onze hartelijke dank gaat uit naar alle inzenders, die prachtige quiltjes hebben gemaakt. Zonder jullie was er geen tentoonstelling geweest! En een hartelijk dankjewel voor de vrijwilligers, die onder leiding van regiovertegenwoordigers Margo en Ramona, ons de afgelopen dagen hebben geholpen. Geholpen met opbouwen, uren over de tentoonstelling gelopen en bezoekers te woord gestaan. Er zijn kaartjes verkocht aan de kassa en koffie rondgebracht. En tenslotte moest alles weer worden afgebroken en opgeruimd. Een stevige klus, die door alle dames met plezier en opgewektheid is volbracht! Maria vervoert vervolgens alles in haar bus terug naar Nijkerk. Zonder haar zouden we niet kunnen! Tot slot een groot compliment aan Carla, Wilma en haar man, die alles zo goed georganiseerd hadden, dat alles liep als een klok!

 

Het is heerlijk nagenieten van de Tentoonstelling van Miniatuurquilts.

Het was zo leuk en we hebben zo veel bezoekers gehad.

Meer dan 800! Dat zijn er ruim meer dan vorig jaar. Maar er was dan ook heel veel moois te zien. Tweehonderd en drie prachtige quilts ingezonden door onze leden (ook al weer meer dan vorig jaar!). De EQA quiltjes van onze Europese collega landen en de quiltjes van de Stash Exchange. Geen wonder dat bezoekers lang bleven om alles goed te bekijken.

Je zag vaak groepjes mensen bij een quiltje staan en dan werd er goed en van heel dichtbij gekeken en uitgebreid gediscussieerd over de quilt. De tentoonstelling oogstte veel bewondering. Er waren ook wel veel juweeltjes.

 

Stash Exchange

 

Bij de tentoonstelling van de Stash Exchange waren bezoekers vol bewondering voor de uitwerking van het thema: Klimaat.

De makers moesten werken met 4 gekregen lapjes en maximaal 4 eigen lapjes. Ga er maar aanstaan, vooral als de gekregen lapjes nu niet direct je eigen smaak zijn. Maar wat iedereen er van wist te maken was echt prachtig en zeer vindingrijk.

 

Er was een groepsinzending, waarbij de deelnemers in elkaars quilt hebben gewerkt.

We hebben van de deelneemsters, die natuurlijk naar hun quilts kwamen kijken, gehoord dat dit heel spannend was, maar de resultaten zijn prachtig geworden.

Quiltgroep Movie Stars uit Almere waren, vanwege hun naam natuurlijk, uitgenodigd hun inzendingen van de afgelopen jaren in te sturen en hebben ook individueel een inzending gedaan. Hier zijn de dames dit aan het bediscussiëren!

 

Er waren ook mini mini quilts.

De kleinste is 20 bij 20 cm. Echt prachtig gemaakt.

 

EQA quiltjes met als thema ‘Groeten uit….’

 

De EQA quiltjes met als thema ‘Groeten uit….’ vormden een prachtige tentoonstelling.

Er was een enorme diversiteit aan uitwerking, technieken en interpretatie.

En ook de humor ontbrak ook niet.

Er waren 2 winkels, waar bezoekers hun hart konden ophaalden.

En er werd goed gewinkeld!

Er werden dagelijks 6 workshops gegeven. Er hebben meer dan 90 dames meegedaan aan een workshop.

Je kon je vooraf aanmelden, maar ook inlopen was bij sommige workshops mogelijk.

Het was er steeds druk en er werd echt hard gewerkt.

Beneden was de informatiestand van het Quiltersgilde. Daar werden elke dag wel nieuwe leden ingeschreven.

En als je even doorliep kwam je in het restaurant.

 

In het Quiltcafe heeft Yvonne Vullings 3 dagen lang onvermoeibaar een demonstratie gegeven van piepkleine blokjes op de naaimachine.

Ze had heel veel aanloop en heeft ontelbare keren haar verhaal verteld. Natuurlijk was er ook koffie met heerlijke appeltaart. En je kon er goed lunchen.  Met stevige porties, waar je de rest van de dag echt genoeg aan had!

 

Binnenkort worden alle quiltjes terug gestuurd naar de makers.  Alle materialen worden opgeborgen en zijn dan weer klaar voor de volgende keer. Waar we de volgende keer naar toe gaan, weten we nog niet, maar we kunnen jullie wel vertellen wat het thema is van de Tentoonstelling van Miniatuurquilts 2018: BUBBELS! Het Quiltersgilde viert volgend jaar haar 35 jarig jubileum en daar hoort een feestelijk thema bij. Jullie kunnen dus alvast beginnen! Wil je met je quilt kans maken om op de boekenlegger en poster te komen, zorg dan dat je quilt uiterlijk 16 augustus 2017 ontvangen is door Wilma Tackenkamp, Archimedeslaan 28, 1433 MG, Kudelstaart. Tot volgend jaar!

Hartelijke groet, Marina.


Comments

comments

Pin It on Pinterest

Shares
X