Midweek Spelenderwijs

Net thuis uit Driebergen, kruip ik direct achter de computer om er een berichtje over te schrijven voor het Quiltersgilde blog. Nog vol van alle ervaringen, tuimelen de beelden door mijn hoofd. Wat was het leuk.

De ontvangst op maandag door Elfriede, Marijke en Jeanette was aller hartelijkst en het was erg leuk om bij de koffie allerlei bekenden te zien.

We kregen uitleg van Elfriede over het thema van de week en de drie begeleidsters lieten ons de quilts zien, die zij als inspiratie voor ons gemaakt hadden. Heel bijzonder om te zien hoe verschillend die waren.Niets verklappen over het thema ‘Spelenderwijs’

Hoe graag ik het ook zou willen, ik mag er niets over verklappen, anders hebben de deelnemers aan het weekend  Spelenderwijs in maart geen verrassing meer en dat is niet leuk. Het enige dat ik kan zeggen, het enige dat ik wil zeggen, het enige dat ik zal zeggen is, dat ik het een erg leuk thema vind en dat ik er met plezier aan heb gewerkt. En als ik zie wat de anderen gemaakt hebben, dan wordt dit gevoel door velen gedeeld, zal ik maar zeggen!

We logeerden in een prima hotel midden in de bossen, maar daar heb ik in elk geval niet veel van gezien, want binnen was veel leuks te beleven. Elke dag werken aan je eigen quilt, kijken wat de anderen aan het doen waren, even iets hoognodigs kopen bij Annie van Cordi Atelier, bijpraten met oude bekenden en nieuwe vriendschappen sluiten. Zo bijzonder om een paar dagen met collega quiltsters door te brengen. Het ijs is gauw gebroken en je hoeft nooit naar woorden te zoeken!

Iedere avond Show and tell

Elke avond was er show and tell. Tientallen quilts kwamen langs, de ene nog mooier dan de ander en dan nog de verhalen erbij. Wat een prachtige verscheidenheid en wat leuk dat iedereen iets meebrengt en de microfoon pakt om er bij te vertellen. We hadden af en toe hele bijzondere quilt angels, die het als stand-up comedian op een podium niet slecht zouden doen. Er is ook een nieuwe term geïntroduceerd: ‘opening, met mogelijkheid tot stok’ en daar wordt dan een tunnel mee bedoeld!

De begeleidsters gingen elke dag naar een andere zaal, zodat je de kans had van hen allen te leren. En af en toe werd er iets centraal gedemonstreerd. Ook van elkaar hebben we flink wat kunnen opsteken. Want wat de een bedenkt, kan voor jou juist heel handig zijn.

Intussen werd de inwendige mens goed verzorgd. Heerlijke buffetten voor het ontbijt en lunch. En ’s avonds keuze uit verschillende gerechten. Met tot slot een heerlijk toetjes buffet!

Donderdag middag gingen we door de 3 zalen en bekeken elkaars werk. We zagen zulke mooie en leuke dingen. Er is druk gefotografeerd. Echt heel leuk om alle verschillende uitwerkingen van het thema te zien. En dan is het alweer de laatste avond.

Mysterie Guest

Op de laatste avond was er de ‘Mysterie Guest’. Klazien Hoomans was, met echtgenoot Piet en grote tassen met quilts, uit het hoge noorden gekomen om ons te vermaken met prachtige quilts en leuke verhalen.
Het is te merken, dat ze dit al vaker gedaan heeft, want alles verloopt prima. Maar haar natuurlijkheid en vrolijkheid heeft daar niet bij ingeboet. We lachen ons krom over haar leuke verhalen en de wijze waarop ze een en ander vertelt.

Na afloop krijgen zij en Piet een hartelijk applaus.

Ook Marijke, Jeanette en Elfriede krijgen een warm applaus. Zij hebben ons een hele fijne week bezorgd.

 

En nu gauw verder met het uitpakken van mijn spullen, want mijn quilt is nog niet af. Daar moet nog heel wat aan gebeuren, zodat ik die de volgende keer op de show and tell kan laten zien.

Hartelijke groeten, Marina Brito de Campos

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.