Life is Beautiful – in de herfst

Ik ben groot fan van de herfst – de geuren, kleuren, laaghangende zon, dat mooie gouden licht, de blaadjes die verkleuren, blader regens, laaghangende mist over de velden. Alles. En ach, daar hoort ook een bui plensregen bij op z’n tijd. Gelukkig hebben we daar dan weer de hobby voor om het binnen leuk te houden. Het pand waar ik werk staat aan de rand van een park met enorme bomen. Er is wel eens een verdwaald hert gespot, maar deze dagen geniet ik vooral van het veranderen van de kleuren bij de bomen. Hieronder een paar doorkijkjes waar ik de hele dag op uitkijk. Zou zo maar een kleurenpalet voor een volgende quilt kunnen worden.
Herfst kleuren met Blauwe Dak

Azuurblauwe dakpannen maken het kleurenpalet af

Herst kleuren met Blauwe lucht

Life is Beautiful

Dit jaar is de herfst voor mij het moment om verder te werken aan de Life is Beautiful quilt van Helen Stubbings. De verschillende blokken komen al een hele tijd in mijn blogjes terug. De quilt bestaat uit 32 stitchery blokken. Die borduurtjes heb ik op allerlei reizen meegenomen. Een koe in het vliegtuig onderweg naar Seattle geborduurd. Een vis in een hotel in Portugal – en heel wat blokjes zijn geborduurd op boottochten tussen Hoek van Holland – Harwich. Ze waren makkelijk mee te nemen, want je hebt maar weinig nodig om een paar uur bezig te zijn. Inmiddels zijn alle borduurtjes af en geappliqueerd op hun ondergrond. De achterkant daarvan is weggeknipt en op z’n beurt ook weer geappliqueerd op een four-patch ondergrond. Er liggen nu 63 blokken klaar voor quilt-as-you go en daar ben ik deze week aan begonnen.

overzicht Life is Beautiful met vleugje herfst

Met een pompoen op de achtergrond erbij natuurlijk!

 

Rest verwerking

De quilt-as-you-go methode is perfect om restjes vulling te verwerken. Ik heb heel wat rare stroken omgezet in een eerste stapeltje vierkanten en kon beginnen met het vastzetten van de achterkantjes. Het duurde even voor ik doorhad dat er toch echt iets mis was met dit blok – maar hij mag blijven. Het is de achterkant en daar ga ik de blokjes niet voor loshalen.

verkeerd gekruisde four-patch

 

Rondjes draaien

Ik heb nog maar de helft van de four patches voor de achterkant klaar, maar kon niet wachten om alvast wat door te quilten. Nu wordt het dus 63 rondjes draaien en dan daarna straks met sashing de blokken aan elkaar zetten. Op de kruispunten van de blokken komt dan later nog een rondje, maar voor ik zover ben zitten we vast wel weer een seizoen verder.

Quiltsandwich blok Life is Beautiful

Met deze quilt ben ik in december 2011 begonnen en ik draag ‘m al heel lang met me mee. Gelukkig heeft hij een mooi toepasselijke titel en krijgen de stitchery blokjes steeds meer betekenis met wat ik ondertussen allemaal meemaak. Ik ga lekker nog een paar rondjes draaien.

 

Hebben jullie ook van die langdurige projecten die gestaag doorgroeien? Mijn Life is Beautiful zal nog wel een tijdje als work in progress terug komen. Geniet van de herfst!

 

Lieve quiltgroeten,
Marjolein den Boer

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *