Het leven na Quilten Speciaal 13, deel 5

Het leven na Quilten Speciaal 13, deel 5

Een verslag van allerlei activiteiten. Activiteiten die mijn leven extra waardevol maken en wat allemaal op mijn weg is gekomen na Quilten Speciaal 13. Stel je voor dat ik die opleiding niet had gevolgd, wat zou ik dan nu met mijn tijd doen?

 

Textielplatform tijdens de Patchwork en Quiltdagen in Rijswijk

Tijdens deze dagen heb ik op zaterdag in de stand gestaan. Ik had mij van te voren bedacht dat dit niet zo mijn ding zou zijn, maar het viel reuze mee. Ik vond het hartstikke leuk om mensen aan te spreken en te vertellen over de activiteiten van Stidoc. Er was interesse voor het Textielplatform, de bibliotheek met allerlei textielboeken en natuurlijk het in 2020 te organiseren Textielfestival in Leiden. De lancering van het blog Textielplatform op vrijdag was een feestje. In januari is het blog van start gegaan, de komende tijd gaan wij werken aan een verdere professionalisering.

 

Lancering Textielplatform

 

 

Traktatie

 

 

 

 

 

 

 

Expositie in Sundern in het Sauerland

In augustus en september  ga ik met een groep kunstenaars exposeren in de stadtsgalerie in Sundern. Ter voorbereiding hebben wij met een afvaardiging de galery bezocht. Een prachtige locatie, een allerhartelijkste ontvangst. Ik weet nu al dat de expositie één groot feest gaat worden. Bovendien is het  Sauerland is een prachtige streek en het koolzaad staat op dit moment volop in bloei. Het was dan ook een vreemde ervaring dat het hartstikke koud was en er af en toe zelfs sneeuwvlokjes vielen.

 

Expositie met Art Quilt Groep Oost

AQGO werkt aan het thema Inca’s. Het resultaat van een jaar noeste arbeid is te zien tijdens de Nationale Textiel- en Vezelmanifestatie op 30 september in de Grote Kerk in Doesburg. Tevens is deze expositie  voor mij een afscheid van AQGO. De groep waar ik heel veel heb geleerd en ben gestimuleerd om mij verder te ontwikkelen. Nu is het zo ver dat ik meer mijn eigen weg wil gaan zoeken. Ik weet zeker dat ik de leden ga missen, maar ik weet ook zeker dat het contact zal blijven.

 

Kijk op Kunst

De eerste twee weekenden van oktober doe ik mee met  Kijk op Kunst. Ik ben uitgenodigd door fotografe Hanny Terpstra om samen met haar te exposeren. Met een combinatie van foto’s en textiel in een zelfde sfeer willen wij de bezoekers betoveren. Kijk op Kunst is te bewonderen op de  mooiste locaties van de dorpjes Geesteren en Gelselaar.

 

Atelierroute Berkelland

Op eerste en tweede Pinksterdag doe ik mee aan de Atelierroute Berkelland, kijk hiervoor op de pagina atelierroute.

 

Hard werken

Het wordt dus de komende tijd heel hard werken aan alle werk wat ik wil exposeren. Ik wil bij mijn werkstuk Berkelland ~Paardenland nog een serie maken met hoefijzers en textiel. Er zijn nog ideeën genoeg voor het project Klei-Dialoog. Voor de expositie Kijk op Kunst liggen nog meters touw op mij te wachten en uiteraard moet tijdens de atelierroute Berkelland, huis en erf er ook nog een beetje netjes bij liggen.

Hartelijke groet,

Jo


Comments

comments

Pin It on Pinterest

Shares
X