Het leven na Quilten Speciaal 13, deel 4

Het leven na Quilten Speciaal 13, deel 4

Een nieuwe uitdaging

Na het afronden van Quilten Speciaal 13 ben ik een nieuwe uitdaging aangegaan en blog op het Textielplatvorm. Het Textielplatvorm is een initiatief van  STIDOC . In STIDOC zijn 7 textielverenigingen (totaal 17.000 leden) vertegenwoordigd.  Voor het Textielplatform heeft iedere vereniging een blogger afgevaardigd. De eer is aan mij om het  Quiltersgilde te vertegenwoordigen.

 

 

Het Textielplatform is dus een online platform van acht samenwerkende textielorganisaties in Nederland.  Textielplatvorm.nl wil textiel en textieltechnieken, zowel in ambacht als in kunst, een podium en een gezicht geven in Nederland.

 

Wij zijn begonnen

 

Eind  januari was de eerste webredactie vergadering  in het Coda museum in Apeldoorn.

 

 

Er werd in een ontspannen sfeer besluiten genomen, geluncht en natuurlijk de sieraden tentoonstelling gezien,  Met passie verzameld, met liefde geschonken. Een particuliere schenking van ruim 125 objecten.

 

Hendrikje met kraplap Corrie & Joseph Beuys project 2016

 

 

 

Inmiddels zijn wij goed op dreef en zeker twee keer per week is er een nieuw verhaal op het blog. Over lezingen, tentoonstellingen, nieuws over de textielverenigingen, maar ook over STIDOC zelf, bijvoorbeeld over de textielbibliotheek of over het Textielfestival.

 

Textielbibliotheek

 

STIDOC is nauw verbonden aan de Textielbibliotheek, een collectie van ca. 11.000 boeken die (ook online) geleend kunnen worden en bezocht kunnen worden in  Museum de Kantfabriek. STIDOC streeft er naar de bibliotheek en documentatiecollecties uit te breiden en toegankelijk te maken voor een breed publiek.

 

Textielfestival 2020

 

In 2020 organiseert STIDOC voor de 6e keer het Textiel Festival in Leiden. Het Festival in 2015 was voor mij één groot feest. Ik ben er twee dagen geweest en voor mooi was dat nog te kort. Het Textielplatvorm zal op weg naar 2020 er de nodige aandacht aan besteden.

 

 

Kortom, bij deze een uitnodiging om het Textielplatvorm te gaan volgen via de PC, Facebook en/of Twitter.

 

Hartelijke groet, Jo

 


Comments

comments

Pin It on Pinterest

Shares
X