Ledenwerfactie 2020

LEDENWERFACTIE 2020 – Kerst Mysterie


We hebben een nieuwe ledenwerfactie en daarbij hoort een nieuw cadeau. Quilters die zich als nieuw lid aanmelden krijgen het patroon van de Kerst Mysterie als welkomstgeschenk. 

 

Deze kerstquilt verscheen voor het eerst in 2018 als mysterie in vier delen in Quiltnieuws, het verenigingsblad van het Quiltersgilde. De blokken werden ontworpen door Gerda de Jong, Gemma Versluys, Inge van Koningsveld en Maria Teeuwe. Ter gelegenheid van de ledenwerfactie 2020 brengt het Quiltersgilde dit nu als apart patroon uit voor nieuwe leden.

Ben je beginner en heb je ondersteuning of stofjes nodig? Via https://www.quiltersgilde.nl/adverteerders-quiltnieuws-2020/  vind je een overzicht van onze adverteerders en winkeliers bij jou in de buurt. Informeer bij hen naar de mogelijkheden van een cursus of workshop. Veel plezier met het maken van deze quilt.

Algemene informatie:

De quilt bestaat uit 18 verschillende blokken. Een deel van de blokken wordt meerdere keren gemaakt en andere eenmaal. Het formaat van de quilt [zonder rand] is 100 x 104 cm.

De applicatie met een vogeltje en ster komen 7 resp. 5 keer voor, maak een malletje voor beide vormen [karton of paterno]. De pootjes worden genaaid met twee draadjes bruin dmc in een stiksteekje. Maak de blokken naar je eigen voorkeur wat techniek betreft, met of zonder ondergrond, op de hand of met de machine. Maak kopieën van de patronen zodat je de delen los kunt knippen. Denk om toevoegen van naadtoeslagen! Neem voor de [applicatie]blokken een ruime naadtoeslag en snij ze op maat [met naadtoeslag] als ze klaar zijn.

Als alle blokken klaar zijn zet je de quilt in elkaar zoals aangegeven in het schema. Blokken van gelijk formaat kan je onderling wisselen en plaatsen naar eigen inzicht. Quilt zoals gewenst en werk af met een bies. Stik daarbij aan de achterzijde een tunnel mee om de quilt op te hangen. Naai tot slot nog een label met je naam, woonplaats en datum achterop.

Tip: als je de kopieën lamineert kun je ze meermalen gebruiken. Als alternatief kan je de delen overnemen op paternoplaat of op stevig papier plakken en uitknippen.

Tip: Borduur de details nádat de quilt is gesandwiched [top, vulling en achterkant geregen] met een dubbele draad bruin dmc borduurgaren.

De verantwoordelijkheid voor dit patroon berust bij het Quiltersgilde en is uitsluitend bedoeld voor persoonlijk gebruik. Niets van de inhoud mag elders worden gepubliceerd zonder schriftelijke toestemming van de redactie [redactie@quiltersgilde.nl]

Wil je dit patroon ontvangen ? Maak dan jezelf lid met dit formulier

 

X