Ledenexpositie tijdens Textielfestival Leiden 2020

Graag roepen we jullie op werk in te sturen voor de leden expositie in de Pieterskerk onder  een van de volgende thema’s:  Over Grenzen, Denkend aan Thuis of Bagage.

Thema 1- Over Grenzen


Bij dit thema kun je aan persoonlijke grenzen, fysieke grenzen, imaginair grenzen denken. Op zoek gaan naar een nieuwe wereld. Op zoek naar nieuwe mogelijkheden. Door voor- en tegenspoed maar je niet tegen laten houden. Volhardend en gedreven naar een nieuwe bestemming. Laat jouw experiment de grenzen verkennen en verleggen!

Om jullie wat inspiratie te geven hebben we wat collages gemaakt:

Thema: Over Grenzen

Thema 2 – Denkend aan thuis


Bij dit thema spelen herinneringen een rol. De kaarten die je stuurt, de souvenirs die je koopt, de foto’s die je maakt of meeneemt. Denkend aan Holland kan een onderdeel zijn, maar ook Home sweet home. Waar liggen je wortels en wat maakt het dat je je thuis voelt?

Ook hebben we Dirkje van der Horst gevraagd om bij de thema’s inspiratiebeelden te geven:

Thema: Denkend aan Thuis

 

Thema 3 – Bagage

Het derde thema nodigt misschien uit om in 3D te gaan werken? Het thema is Bagage en neem dit thema vooral niet te letterlijk maar speels!

Thema: Bagage

Geen reis zonder bagage. Wat neem je mee, wat mag beslist niet ontbreken als je weet dat je niet meer terug zult keren. En waarin vervoer je je kostbare bezittingen. Denk aan reistassen, (hut)koffers en andere reisaccessoires die de reis vergemakkelijken. Denk ook aan de chatelaine, een riem of gordel die om het middel werd gedragen om gebruiksvoorwerpen (waaronder naaigerei) bij de hand te hebben.

Doe mee!


Het Textielfestival wil de bezoeker diversiteit laten zien. Verwondering, inspiratie en herkenning zijn de belangrijkste pijlers. We hopen op inzendingen die dit onderstrepen!

Inzendingen graag digitaal via onderstaand formulier:

Problemen? Stuur een bericht via het contact formulier en we helpen je verder!

Nienke Smit

X