Kunstplatform / Kunstroute in de achterhoek

Kunstplatform / Kunstroute in de achterhoek

11 maart 2020.

In de mooie Achterhoek ligt de gemeente Oude IJsselstreek [link naar de Oude IJsselstreek]

Om de twee jaar organiseert de stichting Kunstplatform een evenement waarbij kunstenaars uit de gemeente gevraagd wordt hun kunst te exposeren voor het publiek. Op verschillende plekken in de gemeente zal een grote diversiteit van kunst te zien zijn.
En ik moet je zeggen; er wonen in mijn gemeente veel mensen die zich met kunst bezighouden. Men schildert, beeldhouwt en men quilt!

Vrijheid

Het thema voor deze tentoonstelling is ‘vrijheid’. Naast het samen exposeren in een atelier of exposite ruimte komt er ook een centrale plek waar alle kunstenaars één werk laten zien. Op deze locatie kunnen bezoekers gelijk zien wie er allemaal meedoen. Men kan een boekje meenemen waarin alle deelnemers zich persoonlijk voorstellen en er staat een route in waarin alle locaties staan aangegeven.

Dit jaar ga ik mee doen met deze happening. Ik heb me opgegeven en inmiddels heeft de eerste vergadering plaats gevonden.
Het evenement vindt plaats op 25, 26 april en op 2, 3 mei. Twee keer over een weekend lang kunst kijken!
We werden gevraagd zelf voor een expositieruimte te zorgen. Het liefst samen met enkele andere kunstenaars. Dit heeft als voordeel dat er meer mensen komen kijken en het is gezelliger.

Tot mijn vreugde werd ik op de vergadering aangesproken door een mevrouw. Zij heeft een atelier in Sinderen. Of ik het leuk zou vinden om bij haar in het atelier te komen exposeren? “Waauw”, dacht ik, “wat een eer!!!! Hoe leuk is dat!”

Inmiddels heb ik haar een bezoek gebracht en de ruimte bekeken. Het ziet er tof uit. Hier gaat dus mijn eerste grote expositie plaatsvinden.
Met een glimlach op mijn gezicht ben ik weer huiswaarts gefietst………..
Het duurt nog even voor het zover is, maar ik heb er nu al zin in!

Paulien Slutter


Comments

comments

X