Kashmir Heritage; gespecialiseerd in blockprints

Je eigen stof maken ?

Wat is er leuker dan je eigen quilt te maken? Waar je normaal kan kiezen uit een zee van quiltstoffen in alle patronen en kleuren, kan je natuurlijk ook je eigen stof bedrukken.  Met aansprekende patronen in een kleur die je zelf wilt, d.m.v. blockprints.
Een van de oudste druktechnieken ter wereld, afdrukken met houten handgestoken blockprints uit India.

Kashmir Heritage is het eerste gespecialiseerde blockprintatelier in Nederland. 

logo Kashmir Heritage

logo Kashmir Heritage

Eigenaresse Nathalie Cassee vertelt:

‘Ik leerde de afgelopen jaren het werken met blockprints bij ambachtslieden en ateliers in India, Engeland en Frankrijk. Als dochter van graficus Dick Cassée, kreeg ik al van jongs af aan liefde en begrip voor grafische technieken mee. Mijn passie voor Indiaas textiel en handwerk maakt dat ik sinds 2007 een aantal maal per jaar naar India reis. Zo bouwde ik een uitgebreide kennis van Indiaas textiel op. Ik schrijf regelmatig artikelen over Indiaas handwerk.
Behalve zelf blockprinten en er les in geven, verdiepte ik me in de theorie en de geschiedenis ervan.

 

Collectie Kasmir Heritage

werken met blockprints

In India realiseer ik mijn eigen collectie voor mijn onderneming Kashmir Heritage. Regelmatig ontwikkel ik unieke ontwerp projecten in samenwerking met ontwerpers en handwerkers. Ik bied mijn collectie aan op gespecialiseerde beurzen door Europa heen. Recentelijk produceerde ik de eerste handgemaakte sits voor Nederland in 200 jaar. Deze reproductie werd, samen met het 18e eeuwse origineel in 2017 geëxposeerd in het Fries Museum tijdens de expositie Sits, katoen in bloei.

Meer hierover kun je lezen op Facebook 

 

 

Zelf leren werken met blockprints ?

Ik geef in Nederland cursussen blockprinten bij ondermeer Scriptores (Nederlands-Vlaamse Vereniging voor Kalligrafen), de Viltkontaktgroep Zuid Holland, het Ambacht in Beeld Festival te Amsterdam, het Museum Volkenkunde in Leiden, het Crafts Council Nederland, Artez Fashion Design Masters Arnhem, het Fries Museum en aan boekbinders, scholieren, studenten en particuliere groepen.

 

 

cursus werken met blockprints

Wilt u meer weten over de toepassing van blockprints? Bent u geïnteresseerd om te leren afdrukken?

Of wilt u blockprints kopen of laten maken? Op onze website vindt u meer informatie:

www.kashmirheritage.nl

 

Nathalie Cassee

 

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.