Je komt mini’s overal tegen!

Je komt mini’s overal tegen!

We hebben een paar weken geleden een doos vol boeken geschonken gekregen. Bij het doorkijken van de boeken kwam ik deze 2 schatten tegen. Een tijdschrift helemaal gewijd aan Miniatuur quilts en een boek met patronen om Miniatuur quilts te maken. Een tijdschrift vol met mini’s!!

 

 

 

 

Dit is het 2e nummer van het blad en het dateert uit 1990. Ik heb geen idee of er ooit meer nummers zijn verschenen. Het is een heel compleet blad met foto’s, reportages, advertenties en natuurlijk patronen.

 

 

 

Ik vond deze foto met de Cabbage Patch pop erg grappig. Ik heb er indertijd een voor mijn dochter gekocht en ik denk dat de pop nog ergens op zolder ligt!

 

 

Het quiltje op het bed is 17 inch in het vierkant (43cm). Kijk eens naar de piepkleine prairiepoints! Het quiltje, dat er naast ligt, is 7×8 inch (18×20,5 cm).

 

 

Het boek is ook zo leuk. De ondertitel is “A machine piecing approach to Miniature quilts”. En kijk eens wat er op de foto staat.

 

 

Een hele kleine prachtige Singer Featherweight omringd door mini quiltjes. Het boek omvat technische uitleg hoe een miniatuurquilt te maken. Naast een technische uitleg hoe de maat van een patroon te verkleinen, staan er ook foto’s in om het naaien te begeleiden. Ook hier is het Featherweight voetje duidelijk te herkennen.

 

 

Het boek bevat patronen voor aardig wat quiltjes en er staan ook hele mooie foto’s in.

 

 

Klap op de vuurpijl is de laatste foto in het boek. Hier zien we de schrijfster achter haar naaimachine.

 

 

Becky Schaefer schreef het boek in 1987. Het is nu nog steeds te koop bij Amazon en zelfs bij Bol.com

 

Over een paar weken hebben wij onze eigen tentoonstelling van Miniatuurquilts. Ik ben heel benieuwd wat voor moois we daar te zien zullen krijgen. Jullie komen toch ook?

 

Lees alle informatie over de Tentoonstelling Miniatuurquilts, de workshop en nog veel meer op onze website HIER

 

Groet, Marina


Comments

comments

Pin It on Pinterest

Shares
X