Inleveren quilts van leden voor Algemene Tentoonstelling 2017

Inleveren quilts van leden voor Algemene Tentoonstelling 2017

Langzaam druppelen de enveloppes binnen bij de Commissie Algemene Tentoonstelling, Gerrie Schoonebeek en Gerty van Oene, maar nog lang niet genoeg om de prachtige tentoonstellingsruimte in de Grote kerk in Alkmaar te vullen. Inleveren kan tot 7 mei 2017. Alle aanmelding die wij ontvangen gaan mee in de selectieronde. Alleen met voldoende aanmeldingen van de leden kan een gevarieerde tentoonstelling in Alkmaar worden georganiseerd.

Selectie

Op 10 mei 2017 komt de selectiecommissie samen in Nijkerk om te bekijken welke quilts op de tentoonstelling zullen worden getoond. Er zijn afhankelijk van de grootte van de quilts en de ruimte in de kerk meer dan 200 quilts nodig. Iedereen,  beginnend of gevorderd maakt kans om een quilt tentoon te stellen. Er zijn geen kwaliteitseisen zoals bij een wedstrijd.

Criteria

Er zijn wel een aantal criteria namelijk: voldoende variëteit in de quilts en technieken, trends.  De quilt moet goed in elkaar zitten, voldoen aan een bepaald formaat en visueel aantrekkelijk zijn.

 

Aanmelding

Op de website van het Quiltersgilde vindt je een aanmeldingsformulier voor je quilt (quiltersgilde-aanmeldingsformulier ) Ieder lid kan maximaal 2 quilts aanmelden voor de ATT. Een in de categorie Algemeen een onder het thema Reflectie.Per deelnemer wordt één quilt geselecteerd. Dit gebeurt anoniem door een selectiecommissie bestaande uit drie personen.

Voor het goed fotograferen van je quilt kun je het artikel in het Quiltnieuw van juni 2016, pagina 15, nog eens nalezen. Daarin staan veel tips om een goede foto te maken van je quilt. Leuk voor je om foto’s te showen aan mede-quilters en geïnteresseerden, maar ook voor de selectiecommissie omdat aan de hand van de foto’s wordt geselecteerd. Deze foto’s worden vervolgens ook gebruikt in de catalogus van de tentoonstelling.

 

Afmetingen

Het werk mag maximaal 250x250cm meten en minimaal 300 cm in omtrek zijn. Ook stellen wij het op prijs als het werk niet eerder is vertoond op een grote tentoonstelling in Nederland.

 

Wij zien uit naar alle inzendingen en ook naar alle verhalen achter de ingezonden quilts. Niet altijd makkelijk om dat in twintig woorden uit te leggen maar wel verhelderend bij de selectie van de quilts.

Wij verheugen ons op bergen post van jullie allemaal.

 

Gerty van Oene


Comments

comments

Pin It on Pinterest

Shares
X